Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MISSA INTE...

/

Annons

... Ismael på Skänken i kväll. Gävle/Sandviken/Stockholm-bandet släppte sitt debutalbum på skivbolaget Viskningar och vrål för ett par år sedan, vilket följdes av en releasefest på Spegeln. Sedan dess har en ep-platta släppts med titeln ”Sången heter chans” och gruppen har varit flitigt förekommande på olika livescener. Nu kliver grabbarna in på Berggrenska Gården och har Robin Bailey som support. ”Äntligen får vi spela i Gävle igen”, säger sångaren och gitarristen David Berjlund. Övriga i bandet är Bengt Westin, trummor, och Ronny Grubb, bas.

... Harvest i comeback. Johan Nordström har samlat originalgruppen för en spelning på CC-puben i morgon. Förutom Johan är det Lennart ”Lelle” Wastesson på mandola och bouzoki, Ove Andersson på gitarr och munspel, Johan Mildner på trummor och Per Fröling på bas. Det har gått åtta år sen gruppen placerade sig i malpåse. Men nu är spellusten tillbaka och det lär som vanligt komma att handla om countryinfluerad rock. Namnet Harvest associerar ju till en Neil Young-hit. Ni som inte har tid att se bandet i morgon får en ny chans på O’Learys den 20 maj.

... Cash Is King i morgon. Spelningen på Spegeln torde bli gruppens sista för efter sommaren går medlemmarna åt skilda håll efter tre år fyllda med spelningar, turnéer och albumet ”The Man In Black”. Konserterna på Spegeln i Gävle har blivit en återkommande klassiker och 2010 års konsert blev nyligen prisad för Gävles bästa konsertupplevelse förra året. I morgon kommer således Handsome Mike, Danny Boy, Miss Sunshine och resten av Cash is King till Spegeln för fjärde och sista gången i ordningen stå på nämnda scen.

... Popmusikens Dag i Sandviken. I morgon (redan klockan 12 på dagen) spelar Lida Pin återigen i däckhallen på Statoil (Gävlevägen) i Sandviken. Bland de motorburna ryktas om förträff på Statoil inför vårcruisingen i Gävle, avslöjar Lasse Forsberg. Det kan således bli många glänsande jänkare på Popmusikens Dag. Senare på kvällen gör Lida Pin en längre show på Living Room i sedvanlig stil. I en annan del av huset spelar då även Arvingarna.

... Di Leva på söndag. Ja, nu är det dags för extrakonserten som sattes in på grund av publiktrycket inför det ordinarie giget i förra månaden.

Mer läsning

Annons