Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MISSA INTE

/

Annons

... Mora Träsk på konserthuset i eftermiddag. Det blir en rivstart för nya ”Blåbärsklubben” där alla 800 biljetter är sålda för länge sen.

... hyllningen till framlidne Putte Wickman. Även detta i konserthuset, fast senare påi kvällen. Musiker som Magnus Lindgren, Ken Peplowski, Hector Bingert och Claes Crona Trio kommer att ta plats på stora scenen för den tionde och avslutande konserten ”New Clarinet Connection”. Som även kommer att bandas av radion. Arrangören Claes Crona berättar att det var amerikanen Peplowski som väckte idén om att göra en turné till minne av dalkarlen Putte, som gick bort 2006. Denne Peplowski spelade med den svenske klarinettikonen åtskilliga gånger, bland annat vid olika tillfällen i sällskap med Buddy De Franco, Eddie Daniels och sedermera med Rolf Kühn från Count Basies orkester. Claes Crona och Putte var ett strävsamt par och redan 1984 tilldelades de en Grammis för bästa jazzplattan, ”Double Play”.

... Garvsyra på Folkets hus. Det populära humorgänget är nu aktuell med ”Det var bättre förut”.

... The Dinosaurs på Holmarna (Skutskär) i kväll. Här handlar det om rock´n´roll med Micke Finell och orginalgitarristen från Refreshments Thomas ”Flash” Holmberg. Vid pianot återfinns 2008 års Charlie Norman-stipendiat Calle Brickman.

... IPQ = Ingvar Palm Quintet. Ett skivaktuellt jazzband (håll utkik efter vår recension nästa vecka) från Gävle som firar sion release med en offentlig spelning på Westerlunds skivavdelning i dag klockan 12-13 och senare på eftermiddagen med ett releaseparty för särskilt inbjudna på Bistro Silvanum.

... Stockholm Stoner. Ett nybildat rockband (som det låter mycket bra om) med Mats Ronander som frontfigur som i dag gästar ”Nyhetsmorgon” i TV4.

... ”Körslaget” på tv i kväll. Final mellan Erik segerstedt och Kilafors stolthet Hanna Hedlund, tillsammans med Bollnäs-kören. Ser fram emot deras version av underbara ”Gabriellas sång” från filmen ”Så som i himmelen”.

TUMMEN UPP

... för Lars-Åke Wilhelmsson. Furuviks största profil i nöjesbranschen har noimnerats till årets Guldmaskengala på Berns den 2 mars. Det var Lars-Åkes kostymer i föreställningen ”The Producers” som föll juryn på läppen. Övriga nominerade i den klassen är Camilla Thulin (”My Fair Lady”) och Claes Ahlström/Tomas Malmros (”Uggla, Rheborg, Ulveson”).

... för ”Bossen”. Först tyckte jag att Springsteen gjort en medioker platta, given åtta på nya topplistan och nu vet jag bättre. Det tar sig, sa mordbrännaren.

... för Madonna. Kommer till Ulevi den 9 augusti för sin första konsert i Sverige på hela 19 år!

... för Tomas Ledin. Uppmanar oss att hålla ut på nya singelplattan.

... för Gefle IF:s färgbyte. Vita tröjor och blå byxor känns helt rätt för en kamrat som minns det glada 60-talet. Och nu slipper ju laget se ut som dryga MFF, bara en sån sak gör mig glad. Vad klubbledningen än säger så finns det naturligtvis en kommersiell aspekt på hela saken.

... för Posa i dag igen. Dokumentären om Gävles isracingstjärna gjorde succé på filmfestivalen i Göteborg och om två veckor kommer ”Icy Riders” att visas i din tv-ruta.

TUMMEN NER

--- för Oasis. Det blev ingen succé precis, det nyss avslutade Sverigebesöket. När affischer om spelningen i Stockholm dök upp på sina ställen även i Gävle torde det vara fara på taket.

Mer läsning

Annons