Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MISSA INTE...

/

... Vinterfesten på Holmarna i kväll. På scenen framträder Skutskärs svar på Beatles och Stones, nämligen gamla favoritbandet Halifax Team (med nio liv).

Annons

Bandet gjorde sin livedebut i Rotskärsskolans aula 1966. De gjorde omedelbart succé som snart följdes av folkparksturnéer, klubbgig och spelningar runt om i landet. De hann även med att delta i Sveriges Radios omåttligt populära popbandstävling samt vara förband åt självaste Jimi Hendrix inför dennes omtalade spelning i Högbo innan gruppen plötsligt splittrades 1968 för att 40 år senare återförenas för en spelning på just Holmarna. Originalmedlemmar i Halifax Team är Leif Andersson – bas, Sören Ahlström – saxofon/flöjt/sång och Sten Georg Alsne – gitarr / sång. Dessutom medverkar Rolf Lönn – trummor och Lennart Varvsäter – gitarr.

... Just Got Paid på CC-puben i kväll. Bandet kommer från Norduppland, en trio medelålders män som är vansinnigt förtjust i rockmusik och lirar covers i en mix av ZZ Top, Nationalteatern, Dag Vag, Ulf Lundell, Ebba Grön, Eldkvarn, Stones, Fleetwood Mac och Gary Moore...puh! ”Kalla oss gubbrockare, det är en positiv benämning”, hälsar trion.

... ”Be Bop A Luba” med Peter Jezewski. I morgon kväll kommer Gävle konserthus att fyllas med rock’n’roll, doowop och lite schlager under över tre timmar. Den forne frontmannen i The Boppers leder ett elvamannaband i något han kallar för ”konsertshow”, en resa bakåt i tiden till de glada 1950- och 60-talen. Mera om detta på nöjessidorna i morgon.

... nypremiären på ”Jump For Joy”. I restaurangen på Hotel City fortsätter den fartfyllda och humoristiska krogshowen med massor av klassiska låtar och dans varannan helg (torsdag-fredag-lördag) ända fram till slutet av maj. Premiär var det i går kväll för trion Henke Sundström (ursprungligen från Sandviken), Maria Doverud och Pelle Lundström.

... VM-bandyn. Där får vi i alla fall se mål från laget vi håller på. Men det är i helgen det gäller, först tar vi finnarna i dag och sen ryssarna på nytt i morgon. Fast jag hissar varningsflagg för de sistnämnda, möjligen maskerade de formen i torsdags.

... slutklämmen på ”En pilgrims död”. Knappa in SVT1 klockan 21 i morgon kväll och låt dig imponeras av den skickliga roll som Gävles stolthet bland skådespelare bär fram.

Mer läsning

Annons