Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missa inte...

/

GD:s nöjesredaktör listar det du absolut inte vill missa i helgen.

Annons

... ”The Ladykillers”. En klassisk svart komedi som i kväll spelas på Folkets hus-teatern i Sandviken. I huvudrollerna Ulla Skoog, Claes ”Stjärnan på Slottet” Malmberg och Ola Forssmed. Det handlar om en snäll gammal dam som ensam i sitt hus ställs mot ett gäng hänsynslösa gangsters. Skurkarna hyr tillsammans ett rum hos fru Wilberforce och övertalar henne om att också få låna ett rum för att öva med sin musikorkester. Därifrån planerar de att gräva sig in och råna ett casino. Fru Wilberforce får dock reda på deras planer, sen går i princip allt som kan gå fel.

... kvällens säsongsupptakt på Slickcity och Heartbreak Hotel. Först ut på det nya året är ett av landets vassaste hiphopakter som spelats flitigt på radio, Spotify och med över en kvarts miljon views på Youtube. Gruppen kallar sig för Sjukstugan och är nu redo för att möte klubbpubliken. ”Jag säger vad fan som helst, det låter ändå bra”, lyder refrängen i bangern ”Zig Zag”. Sjukstugan ges ut av Baba, som är Petters nystartade skivbolag, och är den välbehövliga injektion svensk hiphop behöver i dag.

... Jonas Hornblad på Allstar i kväll. Discjockeyn och producenten gjorde sin debut 2007 med låten ”Like You” och har sedan dess varit fullt upptagen med att skapa låtar. Han har även sysselsatt sig med att skapa remixer åt en rad stora namn i branschen. Jonas arbete har fått väldigt stor uppmärksamhet från internationella stjärnor och nu senast visades en del av hans liv upp i TV 4-satsningen ”Underbart är kort” där tittarna fick följa med Jonas på spelningar och i det dagliga livet som webdesigner och dj. Nu kommer han att för första gången att gästa Gävle. Genom sin nya release ”Leeloo” så har han skapat en magisk crossover mellan trance och house.

Tummen upp...

... för att jazz- och bluesfestivalen Bangen lever vidare. Det står klart sedan avhoppande generalen Åke Björänge fått en efterträdare i hemvändande Sandvikensonen och stjärntrombonisten Peter Fredriksson. Han är nyvald ordförande i arrangörsföreningen och kommer att ta över det gedigna arbete som Björänge gjort genom alla år. Mera detaljer om detta kommer att presenteras på en presskonferens inom kort.

... för Zlatan. Med David Beckham som klubbkompis i Paris får han det lite lugnare i sin utsatta roll som punktmarkerad av paparazzis. Nu får de två stycken superstars att hålla reda på. Måtte det inte gå så illa som för prinsessan Diana...

... för Chris Hiatt. Amerikanske stjärngitarristen såg till att bluesvännerna i Gävle fick en härlig kväll på CC-puben i söndags. Hiatt serverade både eget material från sin senaste platta och covers på evige favoriten Stevie Ray Vaughan och faktiskt även en personlig tolkning av Yardbirds genombrottslåt ”For Your Love”.

Tummen ner...

... för tidernas miljonsvindel i Gävle.

Hur kunde det pågå i så många år utan att någon reagerade. Man tar sig för pannan och funderar över allt vad 20 miljoner skattepengar annars kunde ha använts till.

Mer läsning

Annons