Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missa inte...

GD:s nöjesredaktör tipsar om nöjen som du borde kolla in.

Annons

... Kevin Borg och Sanna Nielsen. De gör julkonserter var för sig i Ovansjö kyrka respektive Hille kyrka i dag. Kevin kommer till Kungsgården tillsammans med trumpetaren Magnus Johansson, Marcos Ubeda, Maria Arturén, Josefine Fasth, Charlottes Sylwander. Dessutom medverkar Besemerkören och Storviks kyrkas körer i denna traditionella (nionde turnén) konsert där föreställningen klockan 15 är utsåld medan det fortfarande finns plats klockan 19. Sanna Nielsen sjunger i Hille kyrka klockan 18 och hon behöver väl ingen närmare presentation.

... Tuckers Lilla Kapell på Bolaget. Ja, i kväll blir det folkvandring på sedvanligt manér i denna årstid eftersom Lasse, Phil, David, Lennart och ”Vispen” bjuder in till årets julshow med ett antal gäster. Tidigare i veckan hade inte mindre än 900 biljetter sålts så det är nog en god idé att vara ute i god tid för övriga som vill komma in.

... Isole på Maxim i kväll. En händelserik afton inte minst för gitarristen och sångaren Crister Olsson. Han ska nämligen gifta sig med sin Maria just i Maxim. Metalbröllop med andra ord. Och direkt efter ceremonin kliver bandet upp på scenen och firar sitt 20-årsjubileum och oktober-släppet av nya skivan ”Born From Shadows”. Även gamla bandet, som då hette Forlorn, dammas av innan det blir efterfest.

... chansen att få träffa och få en autograf Rolf Lassgård. I dag från klockan 13 finns Gävles store filmstjärna på videobutiken Hemmakväll på Södra Kungsgatan med anledning av att ”Jägarna 2” släppts på dvd.

TILL SIST

... har jag fått ett lysande ”medborgaretips” från vännen Steven Kautzky Andersson, som skriver så här: ”Jag tycker att man ska göra Joey DeMaio från Manowar till hedersmedborgare! Vilken annan rockstjärna – tillika grundare av en era som lever och frodas fortfarande, en av världens absolut största ikoner inom sin genre - har engagerat sig så innerligt och hjärtligt för sina fans, tillika Gävlebor i samband med de icke utbetalda lönerna kopplat till de viktiga arbetsinsatserna som tillförde ett gott värdskap till Getaway Rock Festival? På eget initiativ väljer Joey att helt resolut ställa sig bakom sina fans och göra detta till något minst sagt personligt, vilket resulterar att han åker till Sverige för att reda ut det hela. Vem annan likvärdig rockstjärna har visat ett sådant kurage, en internationell rock legend som engagerar sig för vad som sker i Gävle, sett ur ett rockperspektiv kopplat till vår stad tycker jag han är en sann hjälte. Det är väl värt att få en utnämning i form av Årets hedersmedborgare? Min relation till Joey DeMaio och Manowar är egentligen inte mer än att jag tidigare på 80-talet tyckte att de hade en av världens hårdaste och tuffaste rockposters”. 

... måste jag på förekommen anledning understryka att 15 februari 2012 är rätt datum för Freddie Wadlings ankomst till Gävle teater.

... kan jag återigen påminna om dagens filmfest i Kilafors med anledning av galavisningen av den uppmärksammade amerikanska långfilmen ”The Girl With A Dragon Tattoo” på Teaterbiografen i Kilafors. Under året har delar av filminspelningen ägt rum i Kilafors och Segersta i Bollnäs. Samarbetet mellan produktionen och bygden har fungerat mycket bra och därför bjuder Sony Pictures nu in berörda på en alldeles särskild visning. Vid galavisningen premiärvisas även kortdokumentären När Hollywood kom till byn som bygger på unikt filmmaterial från inspelningsplatserna som annars hölls stängda för allmänheten. Filmen kommer att finnas tillgänglig efter lördagen på http://www.regiongavleborg.se/kkn.

Stefan Andersson

Mer läsning

Annons