Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missa inte...

/

Annons

... Ischgebaa på CC-puben i kväll. Särskilt inte bör du missa det om du gillar svängig irländsk musik.

... avslutningen på Signal-veckan. I Gävle konserthus samlas i morgon eftermiddag Stockholm Chamber Brass, Trombone Class Hanover, Linnékvintetten samt brassungdomar från Kulturskolor i Gävleborgs och Uppsala län. Kortfilmen ”Brassbones” visas och där medverkar några av världens främsta brassmusiker i ett dråpligt äventyr på samma plats i Almería, Spanien, som i Sergio Leones spaghettiwesterns ”A Fistful Of Dollars” och ”Den Gode, Den Onde, Den Fule” och gör tillsammans med några animeringar från tv-spel. Dessutom spelar Andrea Tarrodi musik under titeln ”Serenade to an old man” med fragment av storbandsklassiker.

... ”Kulturnatt” i Sandviken på lördagen. Två evenemang i Folkets hus ser särskilt intressant ut. Sandviken Big Band gör på eftermiddagen en populärkonsert i nedervåningen (Bolaget) med flera lokala vokalister som Eva Arnström och Per Almén. Ett annat inslag är Sandvikens största Jimi Hendrix-tolkare Anders Brewitz som både sjunger och spelar gitarr i ett par låtar med storbandet.  Årets kulturpristagare Göran Persson gör ett unikt framförande med sitt dragspel i ”Novelty Accordion” och ”Månsken över Ångermanälven” i storbandstappning. Stans egen salsamästare Mathias Dahl är trumsolist i två sambarytmiska verk. Givetvis framför bandet också några egna låtar. Och det är faktiskt fri entré!

... ”Simply British”. På kvällen i samma Folkets hus, fast nu på teaterscenen, gästspelar Magnus Bäcklund (f d Fame) som uppbackad av Sandvikens Symfoniorkester ska framföra låtar av Sting, Tom Jones, Queen, Gary Moore med flera. Medlemmar ur Forsbacka Kammarkör medverkar också.

... Gefle Dub i morgon kväll. Arena på Södra Kungsgatan gästas återigen av Shiftee från New York, som har två världsmästartitlar i dj-tävlingen DMC.

... AC/DC och Neil Young i morgon. Nej, inte på riktigt förstås men väl tributebanden Ace Of DC som spelar på Dirty Harry, nya hårdrocksklubben på restaurang Harrys i Gävle, och gruppen Feel Young på CC-puben.

... att tidpunkten för Stefan Sauks enmanskomedi ”The Sex Guru” i regi av Babben Larsson har tidigarelagts med åtta dagar. Nytt datum är 6 december och spelplats blir Gävle teater.

... Alicia Keys hos ”Skavlan” i kväll.

... Miss Li och Tommy Körberg i ”Pluras kök” i morgon.

... att ”Körslaget” går vidare. Ska det bli Bagge, Del Pilar, Rolinski, Lili & Susie, Nelsson, Hoffsten eller Bengan som får säga adjö med sin kör? TV 4 i morgon kväll.

TUMMEN UPP

... för att de svenska journalisterna som suttit fängslade i Etiopien frisläpptes. De lär ha förfärliga upplevelser att berätta om när de landar på Arlanda i dag.

... för Andy Murray. Länge sen jag såg en tennisspelare imponera så stort som skotten gjorde i den fem timmar långa US Open-finalen natten mot tisdagen.

TUMMEN NER

... för att Gävle och Sandviken återigen sidsteppats i uttagningen av Melodifestivalens arrangörsstäder. Alla nu uttagna städer har tidigare arrangerat Melodifestivalen, förutom ”the big three” Skellefteå (2005 och 2009), Karlskrona (2006 och 2008) och Karlstad (2004 och 2006). Vad är det för fel på Läkerolen och Göransson Arena?

... för Sveriges spel mot Kazakstan i VM-kvalet. Uselt!

Mer läsning

Annons