Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missa inte...

/

... reggaefestivalen i Furuvik. Kalla det gärna för den jamaicanska invasionen av artister som väl alla växte upp med Bob Marley som förebild och inspiratör.

Annons

Hoppas det blir en trivsam fest för alla och att alla eventuella farhågor om vice versa visar sig vara obefogade.

... Tomas Ledin i Sandviken i morgon. Det torde bli välfyllt, om än inte helt fullpackat, i rymliga Göransson Arena i morgon kväll. Lasse Forsberg, känd från Elvert Underground och Tuckers Lilla Kapell, har på Ledins egen begäran bokats som förakt.

... fotbollsmatchen på planen alldeles intill Göransson Arena. För på måndag gästas nämligen Sandvikens IF av självaste Malmö FF för en match i Svenska Cupen. Länge sen rödvitt kunde bjuda på en fight av sådan dignitet, men laget tycks vara i form i division I just nu och kan kanske överraska en aning.

... Brynäs säsongspremiärer på hemmaplan fredag och lördag i European Trophy.

... säsongsstarterna i tv-rutan som vittnar om att hösten är här. Bland annat ”Pluras kök” (lördag), ”Robinson” (måndag), ”Färjan” (dito), ”Breaking News” med Filip & Fredrik (dito) samt den mest efterlängtade av dem alla, nypremiären på kultserien ”Dallas” i TV4 på måndag kväll.

TUMMEN UPP

... för Antibes på franska Rivieran. Rekommenderas å det varmaste och jag lovar återkomma i ämnet.

... för LionDub från Gävle. Som fått det hedervärda uppdraget att inleda reggaefestivalen på stora scenen i eftermiddag.

... för surströmming. En tröst så god som någon när höstmörkret sveper in om kvällarna.

... för att GIF tycks bli kvar på Strömvallen. Med all respekt för klubbens egna drömmar, men det känns som majoriteten av stans fotbollsvänner vill ha sin gamla centralt belägna arena kvar – om den rustas upp givetvis.

TUMMEN NER

... för fotbollsfesten som kom av sig. Inget värdigt avsked som landslaget tog av gamla kära Råsunda mot ett (i och för sig förstärkt) ungdomslandslag från Brasilien.

TILL SIST

... är det med sorg och saknad jag försöker smälta det faktum att Bengt Andersson, en av mina allra bästa kamrater sen drygt 30 år tillbaka, gått bort efter en tids sjukdom. Han var en förebild journalistiskt och stilistiskt och en man som jag aldrig hört någon sagt ett ont ord om. Även om vi var ”arga” konkurrenter om sportnyheter under åtskilliga år på varsin sida om Ruddammsgatan så tärde detta aldrig på vänskapen mellan oss. Vila i frid, gamle kompis!

Mer läsning

Annons