Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missa inte...

/

Annons

… Sandviken Big Band på Bangen i kväll. En tradition så gott som någon och denna gång är Molly Pettersson Hammar, känd från ”Idol”, med som gästvokalist. Hon gjorde succé på Drömfesten senast, enligt vår recensent på plats. Årets presentatör på Bangen heter förresten Lennart Wastesson, stor musikprofil från Gävle.

… 026 Hardcore-arrangemanget i kväll. Till Bildahuset kommer straight edge-veganerna Anchor på ett återbesök. De är ute på turné igen och vill inte missa Gävle. Lokala bandet Far Sight gör sin andra spelning på 026HC. Detta som en lagom uppvärmning innan deras spelning i Stora Gasklockan på årets Getaway Rock Festival.

… att hårdrockskonserten på Maxim är inställd. Meningen var att skivaktuella Entombed och Getaway Rock-aktuella Engel skulle ha spelat i kväll. Men det blir alltså inget av med den saken. Entombed-entusiasterna får en ny chans på Hoforsrocken i augusti.

… Gary Primich Band på tre spelplatser. Först spelar gruppen, som fortsatt tillsammans trots att ledaren och munspelsvirtuosen Gary Primich gick bort för att antal år sedan. Hans efterträdare Greg Izor anses som mycket skicklig han också, liksom gitarristen Chris Ruest, trummisen John Stanboard och basisten Dave Wasselski. I kväll spelar bandet på Tre Små Rum i Skutskär, på söndag (och de två påföljande söndagarna) på CC-puben i Gävle och kommande måndag på Smedsgårdsblues i Sandviken.

… Ockelbo marknad i morgon. Huvudattraktion på scenen blir The Refreshments (som lirar redan klockan 14) och senare på kvällen spelar Ramblin Romeos från Skutskär. Coverbandet Amigos spelar både fredag och lördag kväll.

… Takida i Furuviksparken i morgon. Ett av Sveriges populäraste rockband brukar oftast spela för utsålda hus och skapa ett rejält tryck från scenen och ut bland publiken. Singellåten ”You Learn” blev etta på Diglistan och har tillhört de mest spelade låtarna i Sverige på senare tid. Bandet bildades i Ånge 1999 av Robert Pettersson och Fredrik Holm samt gitarristen Tomas Wallin.

… EM-finalen i fotboll på söndag kväll. Kan Spanien rubba gårdagskvällens vinnare i semifinalen Tyskland-Italien. Nja, jag tvivlar.

TUMMEN UPP

… för bröderna Storm från Forsbacka. Musikern Stefan i The Sound OF Arrows, som gjorde succé på Peace & Love i onsdags, och filmgeniet Johan, som idag har Sverigepremiär på sin biofilm ”Isolerad”. Läs om båda på dagens nöjessidor.

… för semestern. Nu är det verkligen nära.

T UMMEN NER

… gör flera recensenter för Roxette. Spelningen i Borlänge lär knappast gå till historien, men det var ändå ett kärt återseende. Marie har fortfarande en härlig sångröst även om hon inte når upp i fornstor styrka.

TILL SIST

… meddelas att Michael Jacksons tiger är död. Thriller, den döptes till av någon anledning, har gett upp andan efter en lång kamp mot lungcancer. Tigern bodde länge tillsammans med sin tigerbror Sabu på popstjärnans ranch Neverland. Nu är den hos ”husse”.

Mer läsning

Annons