Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missa inte...

/

Sanna Nielsen, Flash & The Flames och ishockey-VM. Och läs om vad vi tycker är "tummen upp" just nu.

Annons

... Sanna Nielsen på Göransson Arena i dag. Den populära sångerskan kom i går till Sandviken för att förbereda sig inför den stora jubileumskonserten, som görs i ett samarbete mellan Sandvikens Kulturskola och De Göranssonska stiftelserna. Sanna blir gästartist i de två konserterna, en mitt på dagen (klockan 12) och en på kvällen (18.30). Medverkar gör också 500 barn och ungdomar från Speldosor, kompanjonklasser, skolkörer och kulturskoleensembler. Dessutom kommer de lokala artisterna Kråkan och Busarna att uppträda på scenen. Till den tidiga konserten är 3500 elever från Sandvikens skolor inbjudna. Kvällskonserten riktar sig till allmänheten och De Göranssonska stiftelserna bjuder på entrén.

... Flash & The Flames på CC-puben i kväll. Det har varit tyst om Gävlegruppen ett tag, men nu ställer de sig återigen på CC-scenen, för vilken gång i ordningen det de nog inte ens själva. ”Vi firade 15 år som band i februari 2012”, hälsar Janne Ritze i ett mejl. Sega gubbar med andra ord.Sedan två tillbaka är rock’n’roll-bandet en kvartett: Thomas ”Flash” Holmberg, Magnus Hillbom, Janne Ritze och Stefan Landin. Tidigare ordinarie medlemmen Conny Lindström hoppar in och gästar ibland och det gör han i kväll också.

... ishockey-VM, som startar i dag och där Tre Kronor möter Norge i kväll (TV4 kl 20.15). Själv brukar jag känna mig ljummen inför hockey-VM i maj, men i år känns det litet annorlunda med flera guldhjältar från Brynäs och ovanligt många NHL-stjärnor i laget. Det blir nog till att sitta och kolla.

TUMMEN NER

... kan det bli för Mattias Ekholm och Johan Larsson, som hänger lite löst i Tre Kronors VM-trupp för närvarande. De har inte anmälts till turneringen beroende på att Pär Mårts vill invänta eventuella flera NHL-förstärkningar. Men vi håller väl båda tummarna för att de båda brynäsarna får komma med längre fram.

TUMMEN UPP

... för Gävles musikprofil Andy Tuveson. Han som skrev ”Guldet kom hem till slut” har fått en fantastisk respons och hans band Extra Allt, som framför låten finns nu på både Spotify och nedladdning till mobilen eller datorn via iTunes. Målet är nu att den officiella guldlåten ska placera sig på Sveriges singellista inför Brynäs 100-årsfirande nästa lördag. Det kanske kan bli en äkta guldsingel till slut? ”Jag ville skriva en bra låt, inte en typisk hockeylåt, berättar Andy. 20 000 views på YouTube på bara en vecka är jättekul och häftigt, men det faktum att hela laget har tagit den till sig och att Brynäs IF har utsett den till officiell SM-guldlåt betyder mest av allt”. med lanseringen har han fått hjälp av Gävlesonen Claes Olson på musikbolaget Comedia, som i samarbete med det digitala distributionsbolaget X5 Music har möjliggjort att singeln finns rekordsnabbt utgiven på nätet.

TILL SIST

... meddelas att Thomas Di Leva kommer att vara gästvokalist då Gävle Symfoniorkester inleder sin lördagsserie i höst. Den 29 september kommer Thomas till Gävle konserthus. Vårens serie avslutas den 19 maj och då är det September som håller i sångmikrofonen. Apropå Di Leva, på måndag blir han gäst hos Rix Megapols ”Äntligen Morgon”. Detta med anledning att ”rymdblomman” firar 30 år som artist. Den 9 maj släpper han en samlingsplatta.

Mer läsning

Annons