Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MISSA INTE...

/

Annons

... countryfestivalen i Furuvik 9-11 augusti. Nu är det kompletta programmet klart och givetvis är det, som vi tidigare berättat, Mavericks som sticker ut mest. ”Bara i min vildaste fantasi kunde jag kanske se The Mavericks uppträda hos oss i Furuviksparken”, kommenterar festivalgeneralen Kjell Wärnevall som anser att årets upplaga ser starkare ut än någonsin tidigare. Efter många års frånvaro är Mats Rådberg och Rankarna tillbaka på den plats där Mats redan 1982 var med om att starta upp Scandinavian Country Music Festival. Mats kommer även att vara konferencier på stora scenen alla tre dagarna.

... och så här ser årets Scandinavian Country Fair ut. På torsdagen den 9 augusti spelar: Robin Young (USA), South Mountain (Kanada) och Heather Myles (USA) på stora scenen. På fredagen är det dags för ”vår egen” countrydrottning Eva Eastwood, amerikanskan Trenna Barnes och Lars-Kristerz. Lördagen innefattar Mats Rådberg & Rankarna (intressant comeback), Moe Bandy & The Americana Band från USA och så då The Mavericks som den perfekta avslutningen. Även på lilla scenen är det full rulle med sammanlagt tio band fredag och lördag eftermiddag.

... Ljudwåg 12 på Musikhuset i kväll. Det är en minifestival på temat världsmusik-jazz-reggae. Kalle Syri är 16 år och arrangör med Musik Gävleborg och Studieförbundet Vuxenskolan som medarrangörer. Headline är bandet Klabbes Bank.

På nedervåningen spelar i tur och ordning skivaktuella Gästrike Låtverkstad, Fanny Hansen Feat. Oss och moderna folkmusikgruppen Kojan.

På övervåningen kan publiken lyssna till Bland Molnen, Guf, Frihetsorkestern, Sighing Owl samt Klabbes Bank i finalen. ”Folk & Värld av, med, för ungdomar” är titeln på den drogfria minifestivalen.

... eftermiddagsföreställningen på Norra Skolan, teatern. Det är två elever på Vasaskolan som ligger bakom det hela, ”Två i en – två sammansatta dansföreställningar på en dag” med start klockan 14 och entrén är fri.

Mer läsning

Annons