Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missa inte...

/

Annons

... The Golden 60’s. Ni som var med på 60-talet minns dem säkert, The Searchers, Herman’s Hermits och The Animals. I dag kommer de tre grupperna till Gävle för en nostalgisk trippelspelning på konserthuset. Åtskilliga av originalmedlemmarna är inte med längre, men en som verkligen kan sägas hålla The Searchers fana högt är Mike Pender, även om han lämnade gruppen 1985 för att skaffa nya gubbar omkring sig, inklusive sonen bakom trummorna. Jag kan intyga att rösten låter som förr i hits som exempelvis ”Needles & Pins” och ”Don’t Throw Your Love Away”. Gävlepubliken känner ännu bättre till arvet från original-Animals som trummisen John Steel och Mickey Gallagher förvaltat. Vi såg dem för några år sen på Cityfesten och på krogar i trakten spelandes klassiker som ”The House Of The Rising Sun” och ”Bring It On Home To Me”. I det Herman’s Hermits, som turnerar i Sverige, är det inte Peter Noone som sjunger låtar som ”I’m Into Something Good” och ”Mrs. Brown, You’ve Got a Lovely Daughter”. Och den som inte får nog av nostalgi kan gå till krogen Två Oliver efteråt där det bjuds på 60-talsafton med lokala Moonwalkers.

... Hardcore Superstar i Sandviken. Ännu ett av dessa otaliga tungt rockande band från Göteborg. På Living Room spelar Jocke Berg & Co i kväll.

... Klubb Tupelo på CC-puben. I kväll är det Mankind från Hökarängen som hamnade vid rockskolan i Borlänge som står på scenen. Garagesoul eller en komposition av oljud, tystnad och rytm. Så beskriver gruppen sin musik.

... julshowen (!) i Sandviken. Jomenvisst, redan i morgon plockas granen, glöggen och andra attiraljer fram på teatern i Folkets hus och det är förstås Ingemar Dunker och hans polare som ligger bakom spektaklet. ”Det började med att vi i Hank T’s orkester skulle ha en julshow i december förra året, men det var fullt överallt, alla ville ha julshow under december månad. Så då kör vi våran i april sa jag. CRAZY....men varför inte, arbetsnamnet blev Vi som inte fick plats i december”. På scenen, inför sittande publik, kommer husbandet att ha med sig blåsare, körtjejer, tre rockande masar med meriter från bland annat Svenne Rubins, Little-Mike Watson, Billy Bremner och en hemlig gäst. En av våra stora profiler i olika musikala sammanhang, dessutom programledare i tv.

Mer läsning

Annons