Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missa inte...

Annons

... Lasse Forsbergs releaseparty. Ja, i kväll firar en av Sandvikens största musikprofiler – kapellmästaren, sångaren och gitarristen i Tuckers Lilla Kapell och förr i tiden Elvert Underground – sin första soloplatta med en tillställning på Living Room. Räkna med ”Bandybollar av stål” till SAIK:s ära. Lasse har nu förverkligat en gammal dröm om att få göra detta album efter omkring 35 år i olika band. ”Jag ville göra en skiva med egna poplåtar och med texter om barndomsåren söder om järnvägen, vardagens bruksbekymmer och drömmar mellan månen och bersån”, säger Lasse. Titeln på skivan är ”Slaggsten och syren” och den släpps i samband med kvällens spelning där det också blir mingel och en skivutställning. Soloskivan innehåller 14 melodiösa popdängor. Till sin hjälp har Forsberg haft keyboardisten och producenten Phil Etheridge, basisten David Parkin, trumslagaren Björn Hammarberg och fiolspelaren Lennart Östblom finns också med på ett spår. Eva Arnström och Per Almén har lagt körstammor.

... Ida Long på Spegeln i kväll. Förra lördagen spelade sångerskan från Gävle på den tyska festivalen ”Kunst und Kultur” i Dortmund och nu är det alltså dags för en full konsert på hemmaplan. I söndags var det för övrigt premiär för den femte säsongen av tv-serien ”Mad Men” och med anledning av det roterar Ida Longs internationellt prisbelönta version av Tears For Fears-låten ”Mad World” återigen flitigt i tv-apparaterna. Och nästa vecka åker Ida ut på en ny Europaturné, hennes sjätte som soloartist, med uppträdanden i Berlin, Hamburg, Hannover och Frankfurt 5-15 april. I England släpps Ida Longs ep ”In Dark Woods” i april och i sommar släpps albumet ”Walk Into The Fire” samtidigt med ett antal planerade London-konserter. I samband med Ida Longs konsert i Berlin har bokats flera möten med tyska musikbolag för att diskutera de kommande utgivningsplanerna för resten av Europa. I kvällens konsert på Spegeln medverkar även Stockholmsbandet Oh My O, som frontade av sångerskan Oliva Sandell spelar pop med influenser från jazz och avantgarde. Bakom trummorna sitter den Gävlebördige Timmy Fredriksson.

... kvällens rockgig på Rack’n’Roll i Gävle. Från Göteborg kommer bandet El Poncho, som har spelat flitigt på hemstadens klubbscen de senaste åren. Nu gör bandet en liten turné i samband med släppet av en ny EP som heter ”Rooftops”.

... The Daisy Cutters på CC-puben i kväll. Bandet beskriver sin egen musik som country’n’eastern med breda influenser från country/bluegrass/jazz/pop. Frontas gör bandet av låtskrivaren D-O Westergren (sång, gitarr och banjo) i sällskap med sopranen, jazzsångerskan och violinisten Linda Berving (sång och fiol).

... att kvällens spelning på Gävle konserthus är inställd. Det gäller således showen ”Rockstjärnan Gud Glömde” med förre Europe-gitarristen Kee Marcello och en rad prominenta gästartister. ”Showen, som den är tänkt att bli, behöver mer tid än vad som var planerat från början. Turnén har därför senarelagts”, meddelar produktionsledningen.

Mer läsning

Annons