Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missa inte...

/

Gefle Dagblads Nöjesredaktör tipsar om några av helgens nöjesmåsten.

Annons

... Local Heroes-galan i morgon kväll. I Gävle konserthus kommer 2011 års bästa lokala musik att premieras i under ett späckat program där inte mindre än 13 akter på tre scener ska underhålla publiken i pauserna mellan de nio prisutdelningarna i olika klasser. Portarna öppnar redan klockan 18, men galan startar två timmar senare. Efterfesten väntas pågå ända till klockan 02. Lördagskvällens konferencier är tv-bekante Rickard Olsson.

... Lili & Susie på restaurang Harrys i kväll. Duon gästade nyligen Idrottsgalan i SVT med ett komiskt inhopp tillsammans med Markoolio. Systrarna röjde loss ordentligt med Linda Lampenius och Finska Housemaffian. Snart ska de också vara med i ”Så Ska Det låta”. I Melodifestivalen i Göteborg den 11 februari tävlar Susie med låten ”Baby Doll” som hon skrivit med Lina och Mårten Eriksson. Det är Top Cats som ska framföra den. Lili jobbar på ett nytt lite hemligt projekt, som hon skriver på hemsidan.

... showbandet Masters (f.d Masters of Rock) på CC-puben i kväll. Bandet har myntat begreppet ”stand-up-boogie-rock”, där pubrock varvas med publikfriande mellansnack, allt inramat med en fantasifull scenutstyrsel. En festligt helsvängande helkväll utlovas av medlemmarna.

... Gävle Gospelfesten på söndag. Årets gäst är körledaren och solisten Cinque Cullar. Han arbetar som utbildare, artist, producent och körledare i St. Sabina Church i Chicago. En annan gäst är André de Lang, en svensk sångare som är född och uppvuxen i Sydafrika. Den musikaliska grunden är soul, rhythm & blues och gospel. Anki och Magnus Spångberg är naturligtvis med även denna gång. Mera om Gävle Gospel på helgens nöjessidor i GD.

... Mora Träsk på Parken. Ja, på söndag eftermiddag står de på scenen igen, Tigerjägarna Leffe Walther och Daniel Lindblom.

Tummen upp

... för Sandvik(-en) 150 år. Mäktigt fyrverkeri på den riktiga födelsedagen i tisdags och i kväll lär det bli trångt i jubileumstältet på Jerntorget när Sandviken Big Band serverar ett antal storbandsklassiker.

... för att Johan Oremo kommit hem till GIF igen. Fast jag tvivlar på att det är samme vassa spjutspets som han var då det begav sig.

Tummen ner

... för planerna att lägga nya fotbollsarenan på Sätraåsen. Ingen jag talat med (och det är ganska många) har gjort tummen upp. Operation Rädda Strömvallen måste starta.

... för händelserna i Malmö. Förskräckligt även om det antagligen rör sig om interna strider i undre världen.

Mer läsning

Annons