Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mohammed Ali fick igång publiken

/

Annons

Den tredje dagen av ”Xpand your soul”-festivalen avslutade med ett par stora namn i den svenska hiphopscenen. Den här gången så var spelningen inne i själva teatern vilket fungerade väldigt bra.

Först ut var Kung Henry som började sin spelning för en sittande publik som varken var särskilt stor eller alert, men efter bara någon låt så kom det in lite folk och ställde sig vid scenen och resten av publiken följde snabbt efter.

Det var då själva spelningen kom igång och det blev bra stämning i rummet. Henry körde både nya och gamla låtar, men han gav oss även lite smakprov på lite material som han inte har släppt än som verkar väldigt lovande.

Överlag så var det en bra spelning, Henry är bekväm på scenen och förtjänar mer publik än vad som var där då han bjuder på en bra show.

Kort därefter så var det gruppen Mohammed Alis (Mohamed Anwar Ryback & Rawa Ali) tur och de visste verkligen hur man får igång publiken.

De bildade en ring runt dem och lät hela publiken vara med och sjunga. Nu var alla som var där riktigt taggade och stämningen var verkligen på topp.

De körde många av sina kända låtar och samplade även in lite äldre låtar av Kartellen och Latin Kings. Detta var garanterat höjdpunkten under kvällen enligt mig. Avslutningsvis så körde de en av sina största hits ”Postkodsmiljonär” och den uppskattades verkligen av publiken.

Jag tycker att Xpand-festivalen gör ett grymt jobb och jag hoppas att de fortsätter att promota hiphop som de gör. Nu är min enda önskan att fler verkligen kommer dit då det verkligen är värda det.

Alexander Alzén

Mer läsning

Annons