Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Monstret "Euphoria" höll hela vägen

/
  • Thomas G:son och Peter Boström skrev

Loreen och svenskgänget i Baku firade segern i schlager-EM tills solen gick upp över Azerbajdzjan. Med på festen var självklart Thomas G:son och Peter Boström. Två mycket lyckliga låtskrivare.

Annons

Det var större när han fick sina tvillingar, men aldrig tidigare i sin karriär har Peter Boström haft ett liknande ögonblick. Tillsammans med schlagerveteranen Thomas G:son är han mannen bakom Loreens "Euphoria", bidraget som vann schlager-EM och tog tävlingen hem till Sverige.
- Det här är det största. Det var stort att komma etta och två i Melodifestivalen, men det här toppar allt, säger Peter Boström när TT Spektra träffar honom vid sjutiden på morgonen efter tävlingen i Baku.
Loreen drog ifrån
När rösterna i schlager-EM räknades in sköt Loreens poäng snabbt i höjden. Kollegan Thomas G:son insåg tidigt att Sverige var på väg mot en vinst, men vågade ändå inte ta ut segern i förskott.
- Man har ju sett det här några gånger och vet att det är väldigt bra när man får poäng av alla länder. De har gjort röstningen för att det ska bli så spännande som möjligt, men efter ett tag tänkte jag att det här kan ju gå vägen, säger han.
Thomas G:sons förklaring till varför Loreen och "Euphoria" gick hela vägen är enkel:
- Loreen och låten passar så bra ihop. Det blir ett starkt uttryck, det berör och man känner att det är på riktigt. Man känner att det är på riktigt för det är på riktigt.
"Vi har skapat ett monster"
Klockan var tre på morgonen i Baku när det stod klart att Loreen vunnit schlager-EM. Men Thomas G:son och Peter Boström har länge vetat att det är något speciellt med "Euphoria".
- Faktum är att redan dagen efter vi hade skrivit den, och det var kanske en månad innan Loreen kom in i bilden, så sade jag till Thomas att "fan det här är ett monster, vi har skapat ett monster", säger Peter Boström.
- När Loreen sjöng in låten första gången, då kände jag att det var något stort på gång, säger Thomas G:son.
Carl Cato/TT Spektra
carl.cato@ttspektra.se

Mer läsning

Annons