Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Abba hyllades på Rockbjörnen-galan

/
  • Rockbjörnen hyllade Abba med ett lifetime achievement-pris. Foto: Scanpix
  • Håkan Hellström fyllde på sitt förråd med Rockbjörnar, nu har han sju stycken.Foto: Roger Vikström/Scanpix
  • Amanda Jenssen fick gå hem från galan med två Rockbjörnar.Foto: Janerik Henriksson/Scanpix

Annons

Abba överskuggade årets vinnare av Rockbjörnen. Den svenska supergruppen fick det allra första lifetime achievement-priset.

Aftonbladets musikpris Rockbjörnen delades på torsdagskvällen ut för att prisa fjolårets bästa artister. Men det var ett band som inte släppt en ny skiva på över 25 år som blev mest uppmärksammat; Abba fick ett lifetime achievement-pris för att ha influerat svenskt musiklivet under de senaste 30 åren.

Rockbjörnen röstas fram av Aftonbladets läsare, den gången kom det in drygt 1,1 miljoner röster. Allra flest röster fick Coldplay som kammade hem hela tre priser. De vann rockbjörnar för årets utländska grupp, låt och album.

En annan Rockbjörnen-favorit är Håkan Hellström som nu kan stoltsera med hela sju björnar sammanlagt i sin karriär. I år fick han pris för bästa svenska album och som bästa liveartist. Han är nu tillsammans med Magnus Uggla tvåa på listan över flest björnar, efter Kent som har tio.

Kent blev faktiskt utan pris. I stället gick statyetten för årets svenska grupp till Takida, ansvariga för landsplågan ”Curly Sue”.

Amanda Jenssen tog hem två björnar och fick därmed revansch för Grammisgalan som hon lämnade lottlös. 2007 års ”Idol”-tvåa korades till årets svenska kvinnliga artist och nykomling. En annan ”Idol”-veteran, Ola, prisades för årets låt, ”Feelgood”.

Mikael Forsell/TT Spektra

Mer läsning

Annons