Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BWO siktar mot Moskva

/
  • Marina Schiptjenko, sångaren Martin Rolinski och Alexander Bard i BWO är segervissa inför den tredje deltävlingen i Leksand. ”Vårt förra låtbidrag, ’Lay Your Love On Me’, blev ju den största Eurovision-hiten av alla. Nu vet folket vad som funkar”, säger Alexander Bard. Foto: Leif R Jansson/Scanpix

Annons

Det ska bli fjärde gången gillt för BWO i Melodifestivalen. Och trion har redan siktet inställt på Moskva.

– Efter Perrellis käftsmäll i Belgrad tror jag att svenska folket är mogna att tänka i nya banor, säger Alexander Bard.

BWO har hunnit bli veteraner i Melodifestivalen, med tre låtbidrag tidigare i Melodifestivalen. Men trion har aldrig nått ända fram och blivit Sveriges bidrag i schlager-EM. Nu hoppas de att balladen ”You’re Not Alone” ska övertyga tv-tittarna och juryn tillräckligt för en Moskvabiljett.

– Det är en optimal låt för Moskva, eftersom den är skriven med Eurovision i tanken. Det är ju dramatiska ballader som har funkat bäst på senare år och Sverige måste komma tillbaka och slåss i toppstriden. säger Alexander Bard, lika ogenerat som alltid.

Bard menar att BWO redan har en stor publik i Europa, som skulle garantera dem framgång i schlager-EM.

– Vi behöver inte åka till Albanien och mima låtarna på en krog, som Charlotte Perrelli. Eftersom vi är ett så etablerat namn hamnar vi direkt i de stora tv-showerna, säger han.

Men dramatiska ballader har inte fungerat lika bra i Melodifestivalen?

– Det skiter vi i. Vi tror att svenska folket är mogna att tänka i nya banor, efter käftsmällen med Perrelli i Belgrad förra året. För en utländsk publik var hennes låt bara samma, gamla svenska schlager igen.

Hur ser ni på den övriga konkurrensen i Leksand?

– Vi bryr oss inte i dem. Inte ett dugg, säger Alexander Bard.

”Vi behöver inte åka till Albanien och mima låtarna på en krog, som Charlotte Perrelli. Eftersom vi är ett så etablerat namn hamnar vi direkt i de stora tv-showerna”

Nils Johansson

TT Spektra

Mer läsning

Annons