Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EMD skojar till det mitti allvaret

/
  • Ska landets tonårsdöttrar bära fram EMD                 till finalen i Globen? Från vänster: Danny Saucedo, Mattias Andréasson och Erik Segerstedt. Foto: Leif R Jansson/Scanpix

Annons

Föräldrar landet runt: Lås in era tonårsdöttrars mobiler, EMD tänker få dem att rösta järnet på lördag kväll.

Och de ska göra det med charm, kaxighet och ”Clockwork Orange”-vibbar.

– Vi vill väldigt gärna gå direkt till Globen, det sticker vi inte under stol med, säger Erik Segerstedt.

Det är en fnittrig trio som intagit Tällberg mitt emellan Leksand och Rättvik, där schlagerartisterna bor inför lördagens deltävling i Melodifestivalen. När fotografen ber dem att springa upp för backen mot hotellet, ”tätt ihop nu grabbar!”, för en bild får de börja om flera gånger eftersom de envisas med att försöka dra ner varandras byxor – alla försedda med rejäla gubbhäng. Skrattet ligger alltid nära, och de flesta frågor bemöts åtminstone inledningsvis med ett skämt.

– Vi satt i radion och gjorde en intervju i går, och det blev extremt flamsigt. Vi drev med allt och alla, men det blev nog enormt uppskattat ändå, säger Danny Saucedo.

De erkänner att deras eviga stojande och kivande kan leda till problem.

– Vi hade helt klart fått mer gjort om vi flamsat mindre, om jag ska vara allvarlig ett tag. Men jag skulle aldrig kunna vara utan flamset, vi är som vi är, säger Erik Segerstedt.

– Det är viktigt för oss att det inte blir för korrekt och fokuserat. Vi vill ha roligt i allvaret också, säger Mattias Andréasson.

Och allvar blir det på lördag då EMD är veckans joker i Melodifestivalen. Att de två jokrar som hittills tävlat båda kommit sexa oroar dem inte, det är bara tillfälligheter säger de. ”Baby Goodbye” beskriver de som en kaxig låt med vibbar av Stanley Kubricks filmklassiker ”A Clockwork Orange” i scenshowen.

– Hela numret är kaxigt! I schlagern är det ju mest att man sjunger om en evighet med lite drömskt och hopp i fjärran och ”en dag ska ljuset finnas” annars, men det här är ett långfinger i ansiktet och ”baby goodbye”, nu är det slut och jag har kommit till insikt om att det inte var bra, säger Danny Saucedo och vänder sig mot konkurrenten Jenny ”Velvet” Petersson som gör en intervju några fåtöljer bort i hotellfoajén:

– Sluta ljug nu Jenny! Din näsa växer ju hela tiden, den är en halvmeter nu, säger han och bandkollegorna Erik och Mattias måttar upp hur lång den är och nickar gravallvarligt.

Sedan fyller gapflabbet foajén.

Daniel Åberg/TT Spektra

Mer läsning

Annons