Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emilia och Alcazar till final

/
  • Alcazar lyckades äntligen gå direkt till final i Melodifestivalen och med sig fick de Emilia.

Annons

I sitt tredje försök lyckades Alcazar äntligen gå direkt till final i Melodifestivalen. Med sig fick de Emilia, som i sin comeback stod för en rejäl skräll.

Men den största överraskningen? Shirley Clamp kom sist.

Alcazar brukar alltid gå till final i Melodifestivalen, men har tidigare tvingats ta vägen via Andra chansen. Med ”Stay the night” blev det tredje gången gillt – raka vägen till final för Andreas Lundstedt, Tess Merkel och nya medlemmen Lina Hedlund. I sin finalduell slog de ut dansbandsfavoriterna Scotts, som får göra ett nytt försök i Andra chansen.

– Vi trodde aldrig att vi skulle slå ut Scotts, det här var en riktig kioskvältare. Nu blir det champagne för alla inblandade! Åh vi var värda det här, sade gruppen i mun på varandra i kaoset som uppstod efter sändningen.

Emilia blev kvällens andra stora vinnare. Hon har alltid tvingats leva i skuggan av sin brottarhit ”Big big world” från 1998, men med ”You’re my world” verkar hon få en nytändning. I sin finalduell vann hon över Caroline af Ugglas, som även fick den internationella juryns röst och därmed har förbättrad chans att gå till final från Andra chansen.

– Jag är så enormt glad, jag var bara inställd på att göra ett bra framträdande, allt annat var bonus. Och det här är en tusan stor bonus, sade Emilia.

Kvällens största skräll stod Shirley Clamp för – i negativ riktning. Hon var favorittippad av nästan alla, men kom sist, möjligen sinkad av sin rejäla förkylning. Men kanske även en indikation om att tv-publiken tröttnat på ”de gamla vanliga” schlageransiktena?

– Jag är nöjd med mitt framträdande. Jag känner inte att jag gjorde något fel, folk var inte sugna på en sådan här låt i kväll bara.

Nästan lika illa gick det för jokern Marie Serneholt, som bara nådde en sjätteplats.

Mångas blickar var riktade mot den debuterande programledaren Petra Mede – lördagskvällens sändning var första gången någonsin hon ledde ett tv-program. Utifrån de förutsättningarna måste hon sägas ha klarat uppgiften väldigt bra, någon nervositet syntes inte och även om hon läste en hel del från sina manuslappar flöt snacket på bra.

I intervjuer inför Melodifestivalen har 38-åringen från Partille utanför Göteborg poängterat att glitter och glamour ska prägla årets schlager, och hon gjorde ingen besviken – under de första 45 minutrarna visade hon upp sig i åtta olika kreationer – inklusive en vända i nunnedräkt.

Nästa vecka åker Melodifestivalen norrut till Skellefteå.

Mer läsning

Annons