Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En genuin julkonsert där även kören ska framhållas

/
  • Anna-Lotta och Göran. Gav massor av lovord till kören i bakgrunden, Sandvikens Vokalensemble.

Annons

Automatiskt lät jag mig infångas i en andaktsfull och behaglig stämning i ett sånt vackert kyrkorum som Staffans. För en julkonsert behövs då heller ingen extra scenografi eller rekvisita och akustiken är som bekant underbar.

Det enda som önskas är duktiga sångsolister och musikanter och helst också en bakgrundskör och i det fallet måste jag genast utdela ett fång julblommor till Sandvikens Vokalensemble under ledning av Martin Andrén.

Vackert och följsamt kompletterade de Anna-Lotta och Göran i en konsert som jag är övertygad om att publiken i den välfyllda kyrkan uppskattade till fullo.

Trion Larsson, Fristorp och pianisten Andreas Landegren ska göra 34 konserter landet runt och har knappt klarat av hälften. Med andra ord är de ett populärt återkommande inslag denna 15:e turné sen starten 1992.

Gårdagskonserten inleddes med ”Det är en ros utsprungen” på ett annorlunda sätt med medeltidstouche. De fortsatte med en 1700-talsaria för sopran av den italienske tonsättaren Pergolesi.

Landegren plockade sedan fram dragspelet och vi var tillbaka i igenkännandet med ”Nu tändas tusen juleljus” och därefter ”Jul, jul strålande jul”.

Göran Fristorp är briljant med sitt spel på akustiska gitarren och Anna-Lotta var smått förförisk i Benny Anderssons och Ainbusk-Maries ”Älska mig för den jag är”, som ju annars Josefin Nilsson gjorde till en jättehit. Anna-Lotta hann också med att gratulera ett par i publiken som firar diamantbröllop genom att sjunga Gunnar Wiklunds gamla Jim Reeves-version ”Mest av allt” (”I Love You Because”). Hon gav sig också på ”O Helga Natt” med den äran.

I övrigt tillhörde Göran Fristorps tolkning av ”Pie Jesu” konsertens höjdpunkter. Otroligt vackert. Givetvis avslutades det hela med ”Stilla natt”.

Mer läsning

Annons