Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En nästan perfekt kärleksförklaring

/

Annons

Ja, visst blir det en kärleksförklaring Gävlepubliken får av Hello Saferide, så här på alla hjärtans dag! En kärlek som visas åt båda hållen ska jag säga, för Annika Norlin ler nästan lite generat många gånger åt Gävlebornas hurra-rop, glada skrik och busvisslingar.

Stämningen är på topp redan från början – både hos publik och band – och de två första låtarna är så bra framförda att jag faktiskt ryser. Bara att få den forne Popsicle-sångaren Andreas Mattson på en scen måste anses som en kulturgärning av stora mått! Han är nämligen med och kompar Annika på den här turnén.

Tyvärr förloras den här magiska energin redan efter tre-fyra låtar. Vad som händer är jag inte säker på, men lite känns det som om bandet blåst upp en ballong som plötsligt smällt. Det blir ett par lugnare låtar från förra skivan som jag inte tycker har samma pondus som många låtar från den nya skivan ”More Modern Short Stories From...”.

Lika plötsligt som den försvann, så kommer den där energin tillbaka igen och något gnistrar till i Annikas ögon. ”Anna” från nya skivan presenteras i en fantastisk version och magin är återställd.

I Hello Saferides texter behandlas mycket av det vardagliga i kärleken, vilket passar just den här konserten ikväll väldigt bra. Annika är också väldigt bra på att visualisera sina texter på scenen och få oss i publiken att tro på henne. Hon är ofta personlig, men alltid med integritet.

Lite tråkigt blir det när de förlorar sig i någon seg country-pop. De passagerna i konserterna är som tur var inte många. Förutom de tillfällena är detta faktiskt så nära man kan komma toppbetyg utan att få det!

Mer läsning

Annons