Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festligt till tusen på gospelgala

/

Annons

Som vanligt blev det en frejdig, ja en hejundrande glädjefylld föreställning när Gävle Gospel arrangerades för tionde gången.

Gevaliasalen var praktiskt taget fylld till sista plats när masskören på uppemot 340 sångare tågade in. Och de kom från alla håll, en del stannade inledningsvis i gångarna och på så sätt skapades ett sorts surroundljud.

Tyvärr drabbades festen av ett sent återbud då det amerikanska paret Kevin och Eumika Griffin tvingades stanna hemma på grund av ett dödsfall i släkten.

Men Carl Hall, en annan profil från nämnda OS-stad, kom, sågs och vann såväl masskörens som publikens gunst.

Han bär på den fina titeln Music Ministry Director hemma i sin kyrka, Hunter Hill First Baptist Church.

Vilken energi och vilken inlevelse! Och han kunde inte bara dirigera, han kunde sjunga också, som i de nästan obligatoriska ”How Great Thou Art” och ”Amazing Grace”. Gospelfest.

Efter bara några dagars repetitioner i Betlehemskyrkan så fungerade det mesta. En särskild färgklick är den stora barnkören som på sedvanligt vis stod för ett populärt inslag i konserten. Nykomponerade ”Tidsmaskin” stack ut riktigt ordentligt. Masskören leddes av Anki Spångberg vars man Magnus agerade kapellmästare för nionde gången i denna gospelgala.

”Och han kunde inte bara dirigera, han kunde sjunga också, som i de nästan obligatoriska ’How Great Thou Art’ och ’Amazing Grace’. ”

Mer läsning

Annons