Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredrik Swahn

/

Annons

Så sant, energiknippet Fredrik Swahn har gjort det mesta. Och nu har han även spelat in en duett med en annan Gävlebo i förskingringen, Regina Lund. Inte för att ”Mycket mer” tillhör de bästa spåren på plattan, men det är helt okej med två så tydliga röstkontraster.

I kväll har Fredrik releasefest på klassiska Nalen i Stockholm och det är inte alls fel. Här (på sitt andra soloalbum) debuterar han på sitt egna skivmärke och det är en popplatta, inte tu tal om annat. Omväxlande gitarrpop, som på det starka inledningsspåret ”Tack”, pianoballader och upptempolåtar. Mycket melodiöst och fint producerat av Ulric Johansson – men mest imponerande är hans (med viss hjälp av hustrun Lisa) vardagsnära texter, hans posivitism och hans närvaro.

”Leva livet” sjöng Lill-Babs en gång. ”Ut i livet” har samma tema, en skiva som sprider glädje och hopp, mitt i all den oro, rastlöshet och uppgivenhet som blivit allt påtagligare i vardagslivet för alltfler. Fredrik Swahn har valt en väg där han ser möjligheter i stället för problem och manar på något sätt oss andra till kampvilja eftersom det ändå finns så mycket som vi ska vara tacksamma för. Ja, det är sannerligen en platta som vi kan luta oss tillbaka till, koppla av och lyssna på dess innehåll.

Mer läsning

Annons