Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grattis till Charlie Normans stipendium, Calle!

/
  • Talang vid pianot. Calle Brickman från Gävle fick i går kväll ta emot Charlie Normans stipendium.

Annons

För inte så länge sen fyllde Calle Brickman från Sätra i Gävle 18 år. I efterhand har han nu fått en finfin present, något av det bästa som en ung pianist kan få, nämligen Charlie Normans stipendium.
– Jag känner mig både hedrad och stolt. Speciellt som jag nu ofta ägnar mig åt blues och boogie-woogie, precis som Charlie gjorde, säger Calle.
I går kväll uppvaktades han av familjen Norman och andra som är med och utser en stipendiat varje år. Det hela skedde vid en ceremoni i Folkets hus, Ludvika, dit Calle kom direkt från en spelning i Vännäs.
– Jag lirar piano i The Rockarounds (med bland andra Micke Finell och Ingemar Dunker) som för närvarande är ute på turné med blueskungen Sven Zetterberg, berättar Calle Brickman. I onsdags spelade vi förresten på Drömfabriken i Sandviken och på söndagkvällen (läs i dag) finns vi på CC-puben i Gävle.
En hektisk helg med andra ord för den begåvade pianisten, som i yngre tonåren spelade i egna bandet Highway Four, numera nedlagt. Calle går nu sista året på Vasaskolans jazzlinje.
Hur kom det sig att du fick stipendiet, en ansenlig summa pengar (hur mycket visste han inte ens själv före Ludvika-besöket)?
– Juryn måste ha hört mig spela och läst min biografi. Det känns häftigt att bli utvald.
Då säger vi väl grattis då och lycka till med den förestående karriären, som torde bli lysande.
– Tack så mycket!

Mer läsning

Annons