Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härlig helkväll med Rodson och vänner

/

Annons

CC-puben var tämligen välfylld när ”Conny Rodson Tour” nådde Gävle, åtminstone om man beaktar att det var en grådaskig tisdagkväll i januari.

Helt vanlig var däremot inte den musikaliska helkvällsmeny som publiken erbjöds. Det blev liksom en stafett, typ 4 x 45 minuter, med en mix av olika musikstilar.

Ungdomliga Southern Skyline, som inledde kvällen, blev en trevlig överraskning. Grabbarna hade en härlig attityd och jag blev inte ett dugg förvånad när jag fick veta att de förra året for till USA ”på vinst och förlust” och där fick turnera med äkta paret Bob Malone och Karen Nash.

På förhand sas det att bandet har influenser från Stones och nog lät det litet Jagger om sången här och där, även om Neil Young kanske ligger lite närmare om man säger så.

Bob Malone kan beskrivas som USA: s och New Jerseys svar på Robert Wells, inte bara för frisyren.

Han hamrade och gled över sitt piano så det stod härliga till och såväl boogierocken som gospelsoulen fick publiken på armlängds avstånd att gunga med.

Turnébossen Conny Rodson gav givetvis järnet med sin svenska blues och hans paradlåt ”Fett me blues” är ett helgjutet verk.

Huruvida ambitiöse Conny är ”den nya stjärnan på den skandinaviska blueshimlen”, som det heter i marknadsföringen, återstår att se.

Men han har mycket soul i sin röst och lovar komma tillbaka till Gävle i samband med nästa turné, då tillsammans med vännen Clas Yngström, den som tolkar Jimi Hendrix bäst av alla svenska musiker.

Clas är också med på två låtar på Connys debutskiva, som släpps i vår.

Karen Nash, född i Texas men uppvuxen i Kalifornien, avslutade CC-kvällen med maken Bob Malone som kompande pianist. Klassisk amerikansk countrymusik där Karen gav prov på en imponerade röst, om än något naggad i kanten av tekniken.

Mer läsning

Annons