Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härlig tangokväll

/
  • Tango i många varianter serverades av Tord Sölvesson och Bodil Bendixon på Gävle teater.

Tänk så trevligt man kan ha när två skickliga underhållare bjuder på sång och musik.

Annons

Som i går på Gävle teater. I sådana här sammanhang är just picknickformen perfekt. Vi i publiken kunde äta vår sallad och smutta på vårt vin medan Bodil Bendixon och Tord Sölvesson tog oss med på en tangoresa från Argentina över Finland, ända hem till ”Augustin”, Siw Malmkvists succé och Sveriges bidrag till Eurovisionsschlagern 1959. Det var extranumret som satte punkt för programmet efter två timmar.

Bodil Bendixon har länge lanserat sig själv som Tangotanten. För två år sedan träffade hon musikern Tord Sölvesson i Ystad där han var anställd av ett teatersällskap.

De beslutade sig för att göra något tillsammans, med tango förstås, som tycks vara bådas passion. De är ett par som matchar varandra perfekt. Båda spelar dragspel, Bodil dessutom en röd Roland, tvättbräde, kam och såg.

Båda sjunger och båda har en total scennärvaro som gör att de håller publiken i sitt grepp från början till slut. Ingen av dem dansar tango, men Bodil kan steppa och det gjorde hon med bravur. Jag måste säga att vi var en riktigt bra publik också som gnolade och sjöng med och verkligen var med på noterna.

Så vad är det som är så speciellt med tango?

Rytmen som kom från habaneran på Kuba till Argentina, fick vi veta, tog sedan sitt segertåg över hela världen. Den eldiga, passionerade men även sorgsna och melankoliska, som den finska varianten, eller den humoristiska och folkliga, som vi också fick smakprov på.

Det blev en härlig kväll och visst kan meningen med livet vara en tango för två?

Mer läsning

Annons