Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Idol-Robin” - självklar frontman

/
  • ”Idol-Robin”. Inte han som blev trea utan den Robin som passar som hand i handsken för Degreeds progressiva rock.

Annons

En av få anledningar till att jag återvände till tv-soffan framför ”Idol” i höstas var för Degreeds sångare Robin, nu även kallad ”Idol-Robin”. Han har en otroligt stark, klar och genomträngande röst som också passar som hand i handsken för Degreeds progressiva rock.

När jag kommer in på Heartbreak tänker jag först att det här kan ju inte alls vara ett bra ställe för ett progressivt rockband med seriösa musiker. Lokalen är full av svajande personer som lunkar och studsar runt till disko-dunk. När väl Degreed intar scenen så faller pusselbitarna på plats.

Degreed är nämligen ett krogband! De kör ömsom covers och ömsom egna låtar – Robin är dessutom en självklar frontman i ett krogband med sina ”Är det bra Gäääävle” och ”Hur måår ni?”.

Bandets egna låtar gillar jag skarpt. Så lite tråkigt tycker jag det är att de inte vågar ha självförtroendet att välja bort de publikfriande coverlåtarna. Å andra sidan känns ju Rainbows ”I Surrender” som skriven med Robins stämband i åtanke. Men efter att Degreed fått släppa sin första skiva – Robin annonserar att så är fallet inom snar framtid – hoppas jag däremot att det är enda coverlåten de sparar.

Jag måste även nämna de andra musikanterna i gänget, de är minst lika framträdande i musiken som Robin. Även om ”Idol-Robin” efter höstens bravader på TV lärt sig hur man svingar ett mikrofonstativ och domderar en publik, känns Degreed mycket mer som ett helgjutet band än som ett kompband till just Robin.

Mer läsning

Annons