Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag vågar vara mer personlig"

/
  • Sebastian ser fram emot 2009 då han ska släppa sitt tredje album efter mer än ett års tystnad.

Annons

Sebastian Karlsson har mycket att se fram emot 2009. Efter ett och ett halvt års tystnad tänker han släppa årets bästa skiva och ska äntligen få ge sig ut och turnera igen.

Det har varit tyst kring Sebastian Karlsson, men i slutet på januari kommer hans tredje album ”The Most Beautiful Lie”. Skivan är produkten av ett och halvt års skrivande, komponerande och inspelande. På det nya albumet har Sebastian Karlsson arbetat tillsammans med producenten Ronald Bood, som har peppat honom att skriva en stor del av musiken själv.

– Han plockade fram en sida hos mig som jag hade begravt för länge sedan. Det var fantastiskt, säger Sebastian Karlsson.

För tre år sedan kammade Sebastian Karlsson hem andraplatsen i ”Idol” och efter det gick karriären spikrakt uppåt. Hans första album ”Sebastian” sålde guld. Sen blev det Sverigeturné, Allsång på Skansen och han blev ”Idol-Sebastian” med hela svenska folket.

2007 tävlade han i Melodifestivalen, belönades med Rockbjörnen som årets nykomling, släppte sitt andra album och gav sig ut på ännu en lång turné. Sedan tog det stopp.

– Jag var tvungen att ta ledigt ett tag för att försöka hitta tillbaka till mig själv efter två intensiva år. Det är jättekul att jobba så där mycket, men till slut vet man inte riktigt varför man gör det, säger sångaren.

Det nya albumet är mindre genomtänkt och mer direkt än de tidigare två, enligt sångaren själv.

– Jag har blivit bättre på att få fram vad det är jag vill ha sagt. Och jag vågar vara mer personlig nu, förklarar han.

En annan skillnad är att Sebastian Karlsson för första gången står helt på egna ben. Han berättar att det har varit en utmaning att ge ut en skiva utan att ha vare sig ”Idol” eller Melodifestivalen i ryggen.

– Mitt mål var att göra årets bästa platta och det har jag gjort nu. Det gäller bara att få folk att förstå det, säger han.

Känns det inte läskigt att göra allt själv?

– Det känns jätteläskigt! Jag blir skakig bara av att prata om det. Men det känns otroligt skönt också, för att det är så fritt. Det känns inspirerande.

Har det varit en fördel eller nackdel att börja karriären i ”Idol”?

– Som jag minns det gjorde jag jävligt bra ifrån mig, så jag har ingenting att skämmas för. Men jag hoppas att folk lägger mer fokus på det jag gör i dag, för det är bättre. I dag vet exakt vad jag vill och det finns ett lugn i mig nu som jag inte hade när jag var 20 år.

Vad ser du mest fram emot under 2009?

– Att få ge mig ut och turnera igen. Det är det roligaste som finns! Just nu är jag väldigt frustrerad över att jag inte är ute och spelar. Om det blir som jag vill blir det en helårsturné.

Mer läsning

Annons