Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Melodifestivalen: Här är artisterna som tävlar i Gävle

/
  • Startfältet i årets Melodifestival.
  • Här är hela gänget som ska till Gävle.
  • Gina Dirawi, trea från vänster, leder Melodifestivalen nästa år med hjälp av Petra Mede, Charlotte Perrelli, William Spetz, Sarah Dawn Finer och Henrik Schyffert.

Under måndagsmorgonen presenterade SVT vilka artister som tävlar i den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen i Gävle 27 februari 2016.

Annons

Klara för den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen i Gavlerinken 27 februari nästa år är:

1. "Du tar mig tillbaks" - Martin Stenmarck (Låtskrivare: David Stenmarck).

2. "Håll om mig hårt" - Panetoz (Låtskrivare: Jimmy Jansson, Karl-Ola Kjellholm, Jakke Erixson, Pa Modou Badjie, Njol Badjie, Nebeyu Baheru).

3. "If I Were Sorry" - Frans (Låtskrivare: Oscar Fogelström, Michael Saxell, Fredrik Andersson, Frans Jeppsson Wall).

4. "Killer Girl" - Linda Bengtzing (Låtskrivare: Mathias Kallenberger, Andreas Berlin, Linda Bengtzing, Dag Öhrlund).

5. "Rollercoaster" - Dolly Style (Låtskrivare: Thomas G:son, Peter Boström, Alexandra Salomonsson).

6. "Runaways" - Eclipse (Låtskrivare: Erik Mårtensson)

7. "Universe" - Molly Sandén (Låtskrivare: Molly Sandén, Danny Saucedo, John Alexis).

För femtonde året i rad är Melodifestivalen ute på turné 2016. Nytt för årets presskonferens var att publik eller "Mello-fans" deltog. Sarah Dawn Finer leder deltävlingen i Gavlerinken tillsammans med Gina Dirawi.

Anna Book deltar i den första deltävlingen i Göteborg som femte låt med "Himmel för två". Den är skriven av Gävle-trion Sven-Inge Sjöberg, Lennart Wastesson och Larry Forsberg tillsammans med Camilla Läckberg. Samma Gävletrio står bakom "Kom ut som en stjärna" med After Dark, som tävlar i den tredje deltävlingen i Norrköping.

– Vi har skrivit två upptempolåtar som kanske inte står för förändring eller föryngring, men kvalitet och en jävla show, sammanfattar Larry Forsberg.

Klockan 15.00 i dag måndag ska han traditionsenligt fira Mello-antagningarna med låtskrivartrion på Forsbacka Wärdshus med friterad banan och glass, eftersom Bali Garden inte finns kvar.

Huruvida Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson är med i After Darks bidrag får vi också veta i eftermiddag. Oklarheter har uppstått eftersom regler finns hur många som får vara med på scen. Här är en rad andra låtskrivare inblandade. Lina Eriksson har skrivit merparten av texten som Kent Olsson (textförfattare för After Dark) också varit inne och petat i.

Andra Gävlekopplingar värda att nämna är Lisa Ajax, Idol-vinnare 2014 som fostrats av Johan Jämtberg på Helges i Andersberg. Hon tävlar i Norrköping med "My Heart Wants Me Dead". En annan Helges-bekanting är Molly Sandén, som alltså uppträder på Gavlerinken som sista bidrag med "Universe".

Dessutom är Gävlesonen Karl-Ola Kjellholm, numera boende i Stockholm, ett av namnen bakom Panetoz låt "Håll om mig hårt" som tävlar i Gävle.

Mer information följer.

Mer läsning

Annons