Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mikael Wiehe

/

Annons

 "Sånger från en inställd skilsmässa" är en djupt allvarlig historia där Mikael Wiehe fullkomligt fläker ut sin smärtsamma separation som inte blev av. En brutal rapport om svek, svartsjuka och hat. Wiehe krälar i sitt eget stoff och redan i låttitlarna förstår man att det kommer att bli jobbigt. "Mannen", "Nu ger hon sig iväg", "Bödeln", "Bara som jag trodde"; tretton spår som räddade livet på Wiehe och som till sist slutade lyckligt. Med hjälp av blues, rock, visa, folkmusik och recitation berättar Wiehe sin plågsamma historia.
Bittra uppbrottsplattor där olyckliga män gråter ut över sina brustna förhållanden är nästan en egen genre med tunga pjäser som Ulf Lundells "Den vassa eggen", Bruce Springsteens "Tunnel Of Love" och Bob Dylans "Blood On The Tracks".
"Sånger från en inställd skilsmässa" är för mig den första platta där uppbrottet som inte blir av står i centrum. Undrar vart den här skivan tagit vägen om Wiehe och hans hustru valt att gå skilda vägar trots allt. Jag är glad för deras skull att de valde att fortsätta leva tillsammans. Ett slags tonsatt "Scener ur ett äktenskap" är nu vad som finns kvar för oss andra att lära av.
ANDERS SUNDIN

Mer läsning

Annons