Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora Träsk släpper nya albumet "Partytajm" - med klassiker i trancetappning

Gävles mesta barnunderhållare Leif Walter och hans Mora Träsk är åter med sitt nya barnalbum "Partytajm". En best of i trance-tappning.

Annons

"Partytajm" som släpptes 8 juni är det tjugoandra eller tjugotredje albumet Mora Träsk släpper med proggperioden på 70-talet inräknat. Det följer upp "Jultajm" som släpptes inför julen 2014. Leif Walter som lämnar över nya cd:n till GD har svårt att hålla räkningen. Skivan finns självklart även på digitala plattformar, den viktigaste arenan för Mora Träsks inspelningar i dag. Runt 200 000 kronor tjänas in på streams på Spotify varje år.

Albumet är en best of med med de mest klassiska låtarna från Mora Träsks barn-era i elektronisk tappning. Till sin hjälp har Leif Walter Andreas Ahlenius och Anders Lundström. Dottern Linda Walter har ritat omslaget till plattan med 18 partymix-versioner av bitar som "Bä bä vita lamm", "Klappa händerna" och "Fader Abraham" med en avslutande megamix.

Omslaget.

– Det är ett album som är helt perfekt rakt i genom skulle jag säga. Uppåt och lätt att dansa till. En riktig aerobics-skiva. Det är nåt annat än att dutta på en i-pad för ett barn. Det är stor risk för svett. En bra produkt helt enkelt, säger Leif Walter.

Han är övertygad om att vuxna har behållning av plattan också.

– Jag brukar säga att vi spelar för föräldrarna, barnen får vara med om de vill.

Mora Träsk har även spelat in plattan "Rock n Roll 72-82" med 15 utvalda nyinspelningar från Mora Träsks proggperiod. Kompbandet är i princip detsamma som det bakom Lars Winnerbäck som släpper plattan "Granit och morän" fredag 17 juni.

"Partytajm" på Spotify.

Leif Walter.

Mer läsning

Annons