Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öster om Heden

/

Annons

Öster om Heden

(EMI)

Tretton långa år har gått sedan Perssons Pack senaste skiva ”Sekunder” i Sverige släpptes och mycket vatten har hunnit flyta under Renbron i Bollnäs sedan dess. Med få undantag har svensk så kallad folkrock lyst med sin frånvaro sedan storhetstiden i början av 1990-talet, och bortsett från sporadiska spelningar har det varit tyst från, enligt många, en av Sveriges bästa låtskrivare, Per Persson.

Med nya skivan ligger troligtvis en ny storhetstid för dörren. Få artister har nämligen så trogna fans, och dessa lär Persson behålla samtidigt som fler nya lyssnare kommer att ta till sig de vemodigt vackra och stundtals fantastiska låtarna.

Love Antell, känd som frontman i Florence Valentine, bidrar med ny energi i bland annat pop-punkiga ”Dom är efter oss”, en låt som definitivt kommer spelas flitigt på P3 framöver. Samtidigt finns det, för de trognaste Persson-entusiasterna kommande allsångsfavoriter som ”Taskiga tänder, spetsiga skor” och nygamla ”När du är ung” och naturligtvis den redan omtalade duetten tillsammans med Annika Norlin, ”Stenad i Stockholm”. Dessutom, precis som på debuten från 1989, en avslutande instrumentallåt med, nu som då, Magnus Lind på dragspel.

Det här är punk och folkrock från Hälsingland när det är som allra bäst, som att Joe Strummer vore född i Alfta. Räkna med att både höra och se mer av Perssons Pack framöver.

JOHAN RÖSTLUND

Mer läsning

Annons