Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prästkandidaten Isabella plats på scenen

/
  • Sensuella Isabella. Passar väl bra att kalla henne så, när den blivande prästen nu ska sjunga i Tomas Ledins hemstad.

Annons

Bangen fortsätter i dag med ett fylligt program. En av höjdpunkterna väntas inträffa redan i eftermiddag då den 25-åriga jazz & bluessångerskan Isabella Lundgren tar plats på scenen tillsammans med sitt kompband: Karin Hammar trombon, Carl Bagge piano, Martin Sjöstedt bas, Moussa Fadera trummor.

– En ära att bli inbjuden till Bangen och vi kommer att ge publiken en blandning av jazz- och blueslåtar, berättar Isabella. Mina influenser hämtar jag ur den amerikanska sångboken, hos Judy Garland, Billie Holliday och Bessie Smith.

Samtidigt som Isabella satsar på en musikkarriär studerar hon sedan tre år tillbaka på teologiska högskolan i Stockholm och målet är småningom att bli präst.

– Jag har alltid varit en sökare med längtan efter andlighet, förklarar hon. Just nu sommarpraktiserar jag i en församling, men hur det går längre fram har jag ingen aning om.

Isabella är född och uppvuxen i Värmland där hon med hjälp av sina skivspelande musikentusiaster till föräldrar fann musiken och framförallt jazzen. När hon var 18 år flyttade hon till New York där hon studerade musik under fyra år på The New School University. Sen flyttade hon hem till Sverige igen och i dag bor hon i Rönninge (Stockholm).

2012 släpptes hennes debutalbum ”It Had To Be You” på bolaget LB Naxos. Plattan ledde till att hon på torsdag i nästa vecka får ta emot årets Anita O’Day-pris på 1 500 US-dollar. Samtidigt blir det en konsert i Strömsholm där även trumpetaren Peter Asplund, som finns med på skivan, ska delta.

Du har väl en uppföljare på gång?

– Nästa vår hoppas jag kunna släppa mitt nya projekt som jag börjat jobba på.

Isabella backas upp av bland andra norrländskan Karin Hammar på trombon.

Hon gillar förstås jazz men också salsa, brasiliansk musik, soul och hennes trombon har dykt upp på många svenska popalbum, i filmmusik och kommersiella jinglar.

Carl Bagge, som leder sin trio, komponerar och arrangerar för alltifrån stråkorkestrar till storband och spelar keyboard med såväl jazzartister som självaste Robyn.

Mer läsning

Annons