Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Publiken svek Hoffsten & Co

/
  • Louise Hoffsten i konserthuset. Förra gången var det bluesigt och rockigt, nu var det mest jazzstandards som stod på menyn. FOTO: PEDER ANDERSSON

Annons

Litet grand såg det ut som kvintetten på scenen hade svårt att tända till ordentligt inför den fåtaliga publiken. Inte ens 200 personer mötte upp när den skickliga sångerskan Louise Hoffsten, den eminente gitaristen Andreas Öberg och den kompetenta trion Claes Crona på piano, basisten Kristian Lind och trummisen Robert Ikiz serverade evergreens på löpande band.

Menyn bestod bland annat av Duke Ellingtons ”Don’t Get Around Much Any More”, Cole Porters ”Night and Day”, Richard Rogers ”The Lady Is a Tramp”, Fats Wallers ”Ain’t Misbehavin”, Ahrlen/Kohlers gamla ”Stormy Weather” och till och med Stockholmshyllningen ”Sakta vi gå genom stan”. Även om Louise Hoffsten naturligtvis inte kan jämföras med Ella Fitzgerald och Billie Holiday eller ens Monica Zetterlund så har hon i alla fall en jazz- och bluesröst som imponerar.

Kul att hon också stoppade in Patsy Klines paradnummer ”Crazy”, som hon gjorde i den alldeles utmärkta föreställningen ”Rockens kvinnor” på Scalateatern i Stockholm häromåret. Hon hyllade också sin far Gunnar Hoffsten, vars sista studiojobb med sitt band hon spelade in för åtta år sen, men som nu blivi släppt.

Andreas Öberg excellerade med gitarrsolon med jämna mellanrum och den instrumentala versionen av The Crusaders-låten ”Street Life” var helt enkelt fenomenal.

Ja, det blev en stillsam, tillbakalutad musikafton för dom som gillar jazzstandards och annat i huvudsak välkänt material.

Mer läsning

Annons