Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rolf Lönn Soul Band är ett rent nöje att lyssna på

Lördag 11 juni firar Gävlebaserade Rolf Lönn Soul Band nya plattan "Remember" med releasekonsert på Å-Krogen i Gävle. Och här recenseras skivan.

Annons

Rolf Lönn Soul Band

"Remember"

(Egen utgivning)

Betyg: 3 av 5

Sven-Eric Eriksson, Gävles Sinatra, sjunger i Rolf Lönn Soul Band.

SOUL Åttamannabandet Rolf Lönn Soul Band har anor från 70-talet. Då stod dansmusik på repertoaren, numera är det mest soul från 70-talet som gäller. På senare år har de hörts på såväl lokala scener som på Daniel och Victorias bröllop. I slutet av förra året gick de in i studion, resultatet är en soulgungande skiva med låtar av Robert Johnson, Spencer Davies Group, Otis Redding, Blues Brothers med flera.

Pontus Anderssons gitarrsolon ger extra känsla och flyt och sjunger gör mannen som utsetts till Gävles Sinatra, Sven-Eric Eriksson. Han sjunger verkligen imponerande bra och hans sång, blåssektionen som spelar med sparsmakad finess och Rolf Lönns stadiga trumspel gör klassiska låtar som ”Knock on Wood”, ”Gimme Some Lovin'”, ”Diggin on James Brown” och ”Stone Cold” till ett rent nöje att lyssna på. Men gruppen skulle vinna på att våga mer och ta åt sig av originalens råare feeling.

Mer läsning

Annons