Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Royal Riot i startgroparna

/

Annons

I vart fall är detta vad medlemmarna i rockbandet från Sandviken siktar på. Men först gäller det att skaffa sig ordentligt med bokningar och så småningom ett skivkontrakt. Tidigare har gruppen fått nöja sig med demoplattor, men nu börjar materialet till en riktig skiva ta form.

Så här beskriver gitarristen Thomas Forsberg läget i ett mejl till nöjesredaktionen:

”Under maj 2008 slutförde vi arbetet med demon ”Heat of Yesterday”, som erhållit mycket gott bemötande. Framför allt titellåten har visat sig gå hem bra i den breda publiken. Demon är inspelad i Stefan Aronssons Clockwork Studios i Gävle och vi anser oss äntligen ha hittat ett sound och en struktur på våra låtar som vi tycker innehåller attityden och känslan i klassisk rock’n’roll men som samtidigt är kommersiellt gångbart utan att därför tappa själ och trovärdighet.”

Bandet består av Jani Lehtinen på sång (känd från The Scrags och DeDam), vars karaktäristiska sång lyfter låtarna till en högre nivå. På gitarr finns förutom Thomas Forsberg även Andreas Nirs (ex-UCD), på bas Jacob Svennberg (ex-Frontline) och på trummor Emil Berglin (Malicioum).

”Under hösten deltog vi i tävlingen Bandit Unsigned med gott resultat”, berättar Forsberg vidare. Som enda band från Gästrikland tog vi oss vidare till regionsfinal norr (i oktober) där vi dock fick se oss besegrade. Deltagandet medförde dock att låten ”Heat of Yesterday” finns med på senaste samlingsplattan från Bandit: (”Bandit Rock vol. 4”, som nyligen kom ut i handeln.

I kväll spelar Royal Riot på CC-puben i Gävle och den 9 januari gästar bandet Depå i Hofors tillsammans med Arena Rex från Sandviken.

Den som vill lyssna på hur det kan låta kan hitta musiken på http://www.myspace.com/royalriotband.

Mer läsning

Annons