Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sextetten som fixar sin egen konsert

/
  • Ungdomarna som fixat sin egen konsert. Anna Hed, Adam Norell, Maja Swedén, Lukas Fredriksson, Elias Frigård, Frida Swedén

Annons

Det är dags att avliva myten om slacker-esteten. Med en produktion bestående av över 20 personer är det nu dags för Maja Swedéns och Anna Heds julkonsert på Spegeln i Gävle.

De båda 18-åringarna går sista året på Vasaskolans jazzlinje och produktionen är en del av deras projektarbete. Utan att ha behövt någon direkt hjälp från sina lärare har de bokat lokal, jobbat med marknadsföring, kontaktat Musik Gävleborg för att få affischer upptryckta och framför allt producerat hela föreställningen.

– Dessutom tyckte vi att det skulle vara skönt att bli klara med projektarbetet innan jul, så slipper vi liksom tänka på det i vår, säger Maja.

Oj, så ni gör alltså ert arbete dubbelt så snabbt som vad egentligen är nödvändigt?

– Ja, och så har vi ju jobbat med idéskisser, problemformulering och arbetsplaner samtidigt, poängterar Anna.

Så ni slipper inte undan lätt för att ni är esteter?

– Nej, säger Maja, det är verkligen en myt! Visst finns det en del som försöker komma lätt undan, men vi har verkligen jobbat hårt och ansträngt oss. Det är ju som sagt både själva produktionen OCH en massa förarbete vi jobbar med.

Men berätta lite mer om själva konserten!

– Ja, vi tyckte att det var bra att ha en julkonsert eftersom det är ett tema som funkar just nu, samtidigt som det ger utrymme för så många olika musikstilar. Det är både rock, pop, jazz och folkmusik. Och så har vi två dansare från danslinjen, tillägger Anna.

Både musiker och dansare! Sång också?

– Ja, faktiskt! Vi är själva förvånade över hur bra allt har gått hittills! Nu bara väntar vi bara på att något ska gå fel..., skrattar Anna.

Om man vill bevittna resultatet av Maja och Annas arbete är det bara att bege sig till Spegeln i kväll klockan 19.

Tina Hemmingsson

Mer läsning

Annons