Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrattåterbäring med Garvsyra

/

Det var närapå fullsatt i går kväll när revykvartetten Garvsyra gästade Gävles gasklockor med sin nya föreställning ”Skrattåterbäring”.

Annons

Jämtlandsgängets medlemmar tog själva emot i dörren och följde därefter upp den mysiga stämning som redan rådde i lokalen med en inledningsakt i form av en munter, gitarrkompad visa om egna erfarenheter. Därpå följde en kavalkad av godmodiga sketcher och musikarrangemang, som Årebon från Stockholm, otroliga fiskehistorier, banjocountry och ett härligt nummer om och med så kallad ”gubbrock”.

Atmosfären överlag var uppsluppen, och de otvungna skratten i publiken lät inte vänta på sig någon gång under föreställningen.

Åskådarna fick en kort demonstration av hur det kan se ut i gruppens turnébuss när de är ute på vägarna, varefter det bjöds in till en ”På Spåret”-liknande musikgissningslek där ett medley av låtar förknippade med olika svenska orter spelades upp på bland annat dragspel.

Ett stackars läppstifts klagan varvades med en klockren imitation av Leif GW Persson, och man imponerades lätt över hur snabbt gänget klarade av att byta om bakom kulisserna mellan gestaltandet av olika roller.

Som en mysig oas i vardagsstressen tillät revyn publiken att stänga av för en stund och bara vara i nuet. En charmig låt byggde till och med på det behövliga budskapet att vi inte behöver sträva efter att bli stjärnkockar, börja skriva självbiografier eller gå ner i vikt med hjälp av någon moderiktig bantningskur bara för att allt detta är på tapeten just nu – det är okej så länge man själv är nöjd, helt enkelt.

I övrigt drevs det hejdlöst med allt som är ”vanligt”, och man kunde som åskådare sätta sig in i de flesta av de scener som målades upp. I slutändan skrattade de flesta så de storknade, och genomgående satt man hela tiden med ett roat leende i mungipan, undrande vad gänget skulle hitta på för galenskap härnäst.

Det hela var definitivt en skrattåterbäring att vara nöjd över, med andra ord.

Christina Smedbakken

Mer läsning

Annons