Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

The Brand släcker ner!

/

Annons

Popgruppen The Brand från Gävle finns inte längre. Lågan har slocknat.

– Nej, nu är det definitivt slut. Vi lägger ner bandet. Efter några tappra försök att komma tillbaka, och repetitioner som i och för sig var riktigt roliga, har vi tappat gnistan och orken, säger Andy Tuvesson, sångaren, låtskrivaren och frontmannen genom alla år.

I november 1994 började historien, då med namnet Tide. ett litet genombrott kom via låten ”Mysterious” och tredjeplatsen i tävlingen ”Make Yourself Heard Award”, som bland annat beredde vägen för ett tv-framträdande i Stockholm.

En kort tid 2001-02 kallade sig gruppen för Zero 69 innan det tvingades fram ett nytt namnbyte, detta på grund av att det redan fanns ett Zero 69 i USA.

The Brand hann med ett cd-album (”Starring”) med succésingeln ”Everlasting Star” (tia som bäst på topplistan) och en rad spelningar innan gruppen trappade ner. Och nu skils medlemarna åt för gott.

– Det känns onekligen lite vemodigt, men beslutet är nog det enda rätta, säger Andy Tuveson. På lördag ska vi i alla fall ha en privat avslutningsfest, då vi ska samla alla som någon gång varit med i bandet, dricka gravöl, lyssna till vår låtproduktion, titta på video- och tv-inspelningar och kolla alla tidningsurklipp. Det finns många sköna minnen och material samlat så att vi kan hålla på hela natten.

Följande har spelat i Tide/Zero 69/Brand: Andy Tuveson 94-08 (sång), Martin Wirdby 94-96 (bas) (Tide), Johan Lantz 96-08 (bas), Markus Odby 94-08 (gitarr), Magnus Åsell 98-08 (gitarr/trummor), Björn Edling 94-07 (trummor), Johan Samuelsson 94-08 (klaviatur) och Eva Hygge kör 94-01 (Tide).

– Tror att jag talar för alla när jag säger att vissa spelningar (Cityfesten 96, Skansen 07, Tällberg 97, 07, Skänken 95,96, Club Electric 00 med flera) ändå är det som varit roligast för oss som band, tillägger Andy.

Markus Odby fortsätter att spela en hel del med bland andra Cash Is King och Anna Frank. Och Andy Tuveson har själv startat ett coverband som han kallar Extra Allt tillsammans med ett antal musiker.

– Vi gör snart gör entré på krogarna runt omkring i landet. Jag kör ju också på med mitt soloprojekt – i det tysta just nu men jag kommer att spela live snart och producerar kontinuerligt låtar i studion för framtida exponering. De andra medlemmarna tar det lugnt med musiken för tillfället men återkommer kanske senare i andra sammanhang, berättar Andy avslutningsvis.

Mer läsning

Annons