Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

The Refreshments blandar och ger i ny konsertfilm

/

Annons

Sedan några veckor tillbaka finns The Refreshments senaste cd-album ”Jukebox – Refreshing Classics” på dvd också. Fast nu med en låtlista som både plussats på ganska rejält och där ett halvdussin titlar plockats bort.

Men totalt sett är det en matig (24 låtar!), välproducerad och ljudmässigt högklassig produkt.

– Jag har faktiskt inte sett dvd’n ännu, säger gruppens sångare Jocke Arnell. Vet inte om det är något fel på postgången till oss som bor ute på landet, eller om bolaget glömt bort oss. Ingen i bandet har nämligen fått plattan, fast det ska väl ordna sig.

Men ni har hört låtarna, väl?

– Ja, det kan man väl påstå. Inspelningen gjordes i ett fullspikat Folkets hus i Hudiksvall i somras och där var det som vanligt tryck på publiken. Jag var sen själv nere i Stockholm för att färdigställa mixningen, så jag hoppas att all blev bra till slut.

Nya live-dvd’n är den tredje i ordningen för The Refreshments. Tidigare finns en från Nalen i Stockholm med Albert Lee som gästartist och en inspelning från Katalin i Uppsala där Dave Edmunds och Billy Bremner var med.

– Nu är vi själva, dock med förstärkning av Jukebox Horns, det vill säga saxofonisterna Hans ”Surte” Norin och Erik Heusler, som var med under sommarturnén.

Det är en ren konsertfilm där nio klassiker och titellåten från coverplattan ”Jukebox” blandas med andra äldre låtar, i huvudsak egna hits, som ”Miss You Miss Belinda” , ”Dreams of You” och gamla ”Both Rock´n´Roll”, men också en del covers där också. På så sätt blir det en perfekt mix för fansen.

Härlig rock’n’roll-gung från början till slut, men som vanligt kan man önska att gubbarna i Refreshments kunde bjuda på sig själva litet mera och inte bara överlåta den saken åt Jocke. Närbilderna avslöjar ju det mesta.

Just nu är bandet i färd med att spela in en ny cd-platta, som kommer att släppas i maj. Arbetsnamnet är ”A Band Got To Do What A Band Go To Do”.

– Återstår om vi får igenom den långa titeln, men det syftar litet grand på det faktum att vi i år firar 20-årsjubileum. Kors, så tiden går fort, säger Jocke Arnell.

Mer läsning

Annons