Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad är det för fel på Eric Clapton?

/

Peter Bryngelsson på turné med den musikaliska berättelsen om Eric Clapton.

Annons

"Clapton's tårar" har undertiteln med undertiteln "Att gå i familjeterapi med sina musikaliska fäder eller vad är det för fel på Eric Clapton?"

På söndag kväll avslutar Peter Bryngelsson, med många titlar på sitt visitkort (musiker, kompositör, sångare, författare, regissör, musiklärare och forskare), sin Norrlandsturné med sin musikaliska berättelse om legendariske gitarristen Clapton.

Bryngelsson – som själv spelat i grupper som Ragnarök, Cosmic Overdose, Kung Tung, Triangulus och Urban Turban – har ett kluvet förhållande till Clapton, som nyligen förärats med The Guitar Annual Award i England.

– Vår berättelse handlar inte om det utan mer om hur en musikikon så noggrant kan pricka av så många parametrar i vad som utmärker en patriarkal skitstövel. Han har i 50 år närmast pedantiskt trampat på varenda öm tå han har råkat på, hävdar Bryngelsson.

I korthet avhandlas här hur Clapton höll på att bli femte medlem i Beatles, Charles Manson, dragkampen om Patti Boyd mellan George Harrison och EC, det idiotiska rasistuttalandet i Birmingham på fyllan och Clapton´s sons död som ledde till låten "Tears In Heaven".

Musiken och berättelsen framförs av Peter Bryngelsson på en unik samling specialbyggda gitarrer samt Lars Liljegren på keyboard.

Bryngelsson gillar kombinationen av konsert, musikberättelse, teater och stå upp – eller möjligen sitt ner. Det som han skapade i en tidigare föreställning då det handlade om en annan stjärngitarrist, Peter Green från Fleetwood Mac

Mer läsning

Annons