Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värdig hyllning till ”The King”

/
  • Jack Baymoore. På riktigt heter denne rockabilly-hjälte Kent Vikmo och tolkar Elvis 50- och tidiga 60-talslåtar.
  • Look-a-like. Henrik Åberg är en helt suverän Elvis-tolkare. Gitarristen Tobbe Fall (till vänster) imponerade även han stort i komporkestern.

Annons

Henrik Åberg behöver inte sikta mot stjärnorna längre. Han är redan där, med sin evige idol Elvis Presley vakande över sig. När Henrik gick loss i ”How Great Thou Art” (”O Store Gud”), en svensk folkmelodi som Carl Boberg skrev texten till i slutet på 1800-talet – ja, då gav sig ståpälsen till känna.

Rockabilly-hjälten Jack Baymoore håller även han hög klass som tolkare av den guldgruva av sånger som ”The King” lämnade efter sig.

Gårdagskvällens show på konserthuset höll inte vad den lovade trogna fans, den var ännu bättre.

Jag lovar.

Uppemot 40 låtar i ett rasande tempo presenterade av de nämnda två frontmännen, uppbackade av elva personer i orkestern med blås och kör.

Var och en för sig är Henrik och Jack starka nog. Tillsammans blir de ett krutpaket, oavsett om det handlar om de tidiga eller de senare sångerna i den fantastiska historien om lastbilschauffören Elvis Aaron Presley, född 8 januari 1935 i Tupelo i Mississippi, död 16 augusti 1977 i Memphis.

Och jag spiller sannerligen inte en tår över att föreställningen var kemiskt fri både från julsånger och de usla smörlåtarna från den period som är den trista under Elvis-epoken, då han tvingades göra tramsiga filmer på löpande band.

Det är bara att bocka och tacka för två timmars suverän underhållning, en makalös greatest hits-kavalkad alltifrån givna öppningsnumret ”That’s All Right, Mama” till extranumret ”Can’t Help Falling In Love”.

Satt ett tag och funderade över vilken Elvis-låt som jag rankar allra högst. Ingen lätt sak då det onekligen finns en hel del att välja på, så många olika stilar.

Men okej, jag plockar fram tre i vitt skilda tempon: 1) ”In The Ghetto”, 2) ”King Creole”, 3) ”Suspicious Minds”.

Ni är säkert många som med all rätt har en annan uppfattning.

”Var och en för sig är Henrik och Jack starka nog. Tillsammans blir de ett krutpaket”

Mer läsning

Annons