Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Wacko Jacko” tackar för sig

/

Annons

Kungen av pop är tillbaka. Michael Jackson meddelade på torsdagen att han ska spela i London under sommaren. Enligt stjärnan själv blir konserterna i England hans sista.

Michael Jackson gör storstilad comeback. Tio spelningar är inbokade i Londons stora inomhusstadion O2 Arena i juli.

– Jag älskar er. Jag kommer till London för spela de låtar som mina fans vill höra. Det här blir mina sista konserter någonsin – i London, sade Michael Jackson, när han flera timmar försenad mötte sina jublande fans i arenan.

Uppgifterna om hur många spelningar Michael Jackson skall göra varierade stort under torsdagskvällen. Inga säkra uppgifter fanns heller gällande om konserterna i London blir stjärnans sista någonsin, eller bara de sista i England.

Enligt Jacksons svenska skivbolag är tio konserter bokade. Andra källor uppgav att han skall göra så många som 25 eller till och med 50 konserter.

– Jag tror att hans mål är att slå Princes rekord och då måste han göra fler än 21 spelningar på O2 Arena, sade Paul Rees, redaktör för inflytelserika Q Magazine till Sky News.

Spelningarna i London blir Michael Jacksons första större framträdanden på tolv år. Sedan stjärnans sista världsturné på 1990-talet har rubrikerna om mannen som döpte sig själv till ”King of pop” mest handlat om hans privatliv. Enligt konsertarrangören var det ingen lätt match att få Michael Jackson att gå med på att göra spelningarna.

– Vi har arbetat i två år med att få Michael att känna sig bekväm med det här, säger Tim Leiweke, vd för företaget som står bakom arrangemanget, till Billboard.

Enligt brittiska tidningsuppgifter har konsertarrangörernas försäkringsbolag krävt rigorösa medicinska tester av stjärnan, som plågats av hälsoproblem under senare år.

– Han genomgick läkarundersökningar för att få göra konserterna och trots allt man läst om honom är han i god form. Han mår bra både psykiskt och fysiskt och är väldigt fokuserad, säger Tim Leiweke.

Mer läsning

Annons