Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikal om en seriemördare

/
  • ”No Way to Treat a Lady”. I kväll spelas den musikaliska thrillerkomedin i Gävle. Aktörer på scenen är Birgit Carlstén, Jonas Samuelsson-Nerbe, Joachim Bergström och Mia Poppe.

Annons

Något så ovanligt som en udda, komisk thriller i musikaltappning spelas i kväll upp på Gävle teater.

– Roligt, roligt, men farligt, farligt, förklarar Birgit Carlstén med ett litet skratt.

”No Way to Treat a Lady”, byggd på en roman av William Goldman, hade premiär på Boulevardteatern i Stockholm för ett år sen och spelades i två omgångar. Nu har sällskapet åkt ut i landet och ge föreställningar från Skåne i söder till övre Norrland. Premiär var det i Kungsbacka i lördags.

Carlstén är en av de blott fyra skådespelarna på scenen. Övriga är Jonas Samuelsson-Nerbe, Joachim Bergström och Mia Poppe. Dessutom medverkar tre musiker.

– Vi hade turnépremiär i Kungsbacka och det känns jätteroligt att vi fått åka ut på turné med pjäsen. Den handlar om en misslyckad skådespelare som gör allt för att hamna på första sidan i New York Times, berättar Birgit Carlstén. Ja, för att nå sitt mål bestämmer han sig för att bli seriemördare och jagas av en misslyckad kriminalpolis som även han är publicitetshungrig. Mycket bra musik är det, men kanske inte det vi brukar kalla för örhängen.

Birgit Carlstén spelar en av två dominanta mödrar i pjäsen som regisserats av Andreas Boonstra.

Hon är en välutbildad, rutinerad scenaktris och regissör i olika sammanhang, bland annat i Himlaspelet och Skinnarspelet i Dalarna dit hon nu flyttat för gott från att tidigare bara tillbringat somrarna på släktgården i Leksand.

– Dalarna är vackert, men det är Gävle också. Jag uppträdde inte för länge sen vid Engeltofta-idyllen och teatern är en alldeles speciell, intim miljö och det känns härligt att få komma tillbaka dit.

Mer läsning

Annons