Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nelly och Loreen på gratiskonsert i Göteborg

/

Götaplatsen görs om till en stor arena när MTV arrangerar gratiskonserten World Stage i Göteborg på torsdag. Nelly Furtado och rapparen BoB är de stora dragplåstren, men även svenska Loreen och Tove Styrke uppträder.

Annons

Konserten kommer att sändas av MTV, inte bara i Sverige utan över hela världen. Så det blir ett fint fönster att synas i för schlager-EM-vinnaren Loreen och Tove Styrke.

MTV räknar med minst 20 000 åskådare till konserten som arrangeras kvällen före midsommarafton och därför blir Götaplatsen avspärrad, för att arrangörerna och polis ska kunna kontrollera publikmängden.

För Nelly Furtado blir konserten inledningen på något av en comeback. Sedan albumet ”Loose” från 2006 ur vilket hon öste fram hitlåtar i samarbete med producenten Timbaland har det gått trögare för kanadensiskan att återupprepa framgångarna. Nya albumet skulle egentligen ha kommit den här veckan, men är nu uppskjutet till i september.

Konserten är inte helt okontroversiell. Göteborgs skattebetalare sponsrar evenemanget med fyra miljoner kronor, vilket har kritiserats av den borgerliga oppositionen i staden.

– En gratiskonsert tycker jag är väl använda pengar. Kanske till och med bättre än de två gratis kulturbesök vi ger ungdomar varje år för att till exempel gå på konstmuseet, sade kommunstyrelsens ordförande Anneli Hulthén (S) till Göteborgs-Posten häromdagen.

Dessutom kräver polisen 256 000 kronor av Göteborg & Co, för bevakningen av konserten. Vilket evenemangsbolaget motsätter sig och tänker överklaga, uppger G-P.

Mikael Forsell/TT Spektra

Mer läsning

Annons