Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Noomi borde ta det lugnare”

/
  • ”Noomi är riktigt tuff, samtidigt som det finns en väldigt sårbar sida hos henne”, säger Michael Fassbender.
  • Noomi Rapace slår inte av på takten. Nästa år spelar hon mot Michael Fassbender i Ridley Scotts film ”Prometheus”.

Nästa år syns Michael Fassbender och Noomi Rapace i Ridley Scotts nya film ”Prometheus”.

Annons

Michael Fassbender berättar för TT Spektra om samarbetet med den svenska skådespelerskan.

Noomi Rapace måste börja ta det lite lugnare och inte tacka ja till alla filmerbjudanden. Det menar Michael Fassbender, en av Englands hetaste skådespelare och Noomi Rapace motspelare i kommande filmen ”Prometheus”. Han är själv medveten om hur slitsamt det är att ständigt jobba.

– Jag har tagit hela hösten ledig, och jag sa till Noomi att hon borde göra samma sak, säger Fassbender till TT Spektra.

Michael Fassbender och Noomi Rapace har arbetat ihop i Ridley Scotts nya film ”Prometheus”. Inspelningen avslutades nyligen, men medan Rapace då gav sig in i nya projekt har Fassbender tackat nej till alla filmerbjudanden under ett halvår.

– Jag har arbetat i nästan två år i sträck. Nu behöver jag vara ledig, säger den 34-årige skådespelaren, som fick sitt genombrott 2008 med rollen som Bobby Sands i filmen ”Hunger”.

Sedan dess har vi bland annat kunnat se honom i ”Inglorious Basterds” och ”X-men: First Class”. Nu under hösten syns skådespelaren i ”Jane Eyre” och David Cronenbergs ”A Dangerous Method”. Ridley Scotts ”Prometheus” kommer 2012.

Samtidigt som Fassbender råder Rapace att ta det lite lugnare har han full förståelse för hennes arbetsiver.

– Noomi är toppen. Hon är riktigt tuff, samtidigt som det finns en väldigt sårbar sida hos henne. Hon tar sitt jobb oerhört allvarligt, hon är en riktig arbetshäst, och jag har sagt till henne att hon borde ta en paus. Men jag vet hur svårt det är när man fått ett genombrott och erbjudandena bara väller in.

Fassbender har själv valt ett udda sätt att vara ledig. Tillsammans med sin pappa gör han Europa på motorcykel. De har kommit till Venedig efter att ha kört närmare 500 mil i Östeuropa. Nu lämnar Fassbender sin motorcykel, en BMW 1200 Adventure, här i Venedig eftersom han måste göra ett par kortare resor till London och Toronto. Sedan flyger han tillbaka till Venedig och fortsätter sin mc-resa.

Hon tar sitt jobb oerhört allvarligt, hon är en riktig arbetshäst, och jag har sagt till henne att hon borde ta en paus.

Gunnar Rehlin/TT Spektra

Mer läsning

Annons