Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det slut efter 50 år

I 50 år har de fått hela Sverige att dansa. Men i höstas var det dags för Thorleifs sista konsert.

Annons

Nu landar Thorleif Torstensson, men fortsätter med musiken och sitt samhällsengagemang. I september i år avslutade dansbandslegenderna Thorleifs sin nio månader långa avskedsturné. Efter 50 år tillsammans bestämde sig bandet att det var dags.

– Jag var 13 år när jag startade bandet 1962. Det har gått 50 år sedan dess och det är rätt mäktigt. Jag har levt ett så underbart liv att det är osannolikt, säger Thorleif Torstensson.

Musiken har han däremot inte lagt på hyllan utan spelar fortfarande på egen hand.

– Jag spelar våra hits, men det är ju inga fyratimmars framträdande utan det blir cirka en trekvart, säger han.

Thorleif Torstensson ser tillbaka på tiden som varit med glädje. Han utesluter inte heller tanken på att bandet i framtiden kan återförenas.

– Musiken och alla minnen finns kvar. Sedan kan man trösta sig själv och andra med Rolling Stones. De började samtidigt som vi, lade av för 30 år sedan och nästa år gör de en ny turné. Det finns inga sådana planer men man ska aldrig säga aldrig.

Ute i landet finns många fans som gärna ser bandet igen.

– Vi har fans som ser det här med djupt vemod. Några har sett det som att Thorleifs alltid finns, säger Thorleif Torstensson som själv tycker att styrkan i musiken är att det finns själ i den och att människor känner igen sig.

Efter det långa artistlivet försöker Thorleif Torstensson nu landa hemma i Norrhult och engagera sig lokalt. Att han är 63 år är inget som stoppar honom från att ha många bollar i luften.

– Jag har nog inte kommit ner på 200 procent i arbete ännu. Det är en lång landningsbana. Jag är väldigt engagerad i Folkets hus här i Norrhult och jag är ordförande i Film i glasriket och i en samhällsförening. Så jag är inte orolig för att vara sysslolös, säger han och poängterar vikten av att man engagerar sig i samhället:

– Man har det samhälle som man förtjänar.

I framtiden har Thorleif tankar på att skriva memoarer och göra en dokumentärfilm.

Mer läsning

Annons