Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är Rånocken igång

/
  • Gävlebandet Python var tillsammans med One Ball Band de två banden som underhåll under onsdagen på Rånock.
  • Mats och Tuula Linander från Gävle njöt av rock och god mat.Flera nyfikna Gävlebor hade letat sig till festivalområdet.
  • Det var glest i publiken under Rånockfestivalen trots fint väder. Arrangörerna hade hoppats på fler besökare under de dagar som festivalen hade inträde.

Rånocken smystartade under onsdagen med fri entré för att locka besökarna till de resterande dagarna. Och festivalen på Rådhustorget kunde väl knappast fått en bättre öppning vädermässigt. Strålande sol och bara enstaka moln på himlen ovanför Gävle.

Annons

Under eftermiddagen underhöll bland annat det nystartade coverbandet Python från Gävle som nyttjar en rockrepertoar av den lite hårdare skolan innehållande låtar av till exempel Led Zeppelin och Janis Joplin. Flera nyfikna hade hittat till festivalområdet i Gävle centrum för att avnjuta rockmusik och god mat. Tuula och Mats Linander från Gävle var några av de som beslutat sig för att prova på festivalens inledande gratisdag.

– Vi bara halka in här efter jobbet och det är verkligen jättetrevligt. Det är bra att de har flyttat hit från Norra Skeppsbron, säger Tuula som besökt festivalen tidigare år också.

– Precis som med den här hårdrocksfestivalen, Getaway, så är det alltid positivt när det händer någonting här i Gävle, tycker Mats som dock inte vet om de kommer besöka festivalen under resten av helgen.

Smystarten av Rånock under onsdagen planerade dock in en paus under kvällen för att inte störa det sista Sommarkväll som tog plats på andra sidan ån.

Årets Rånock är det första som arrangeras på Rådhustorget och pågår hela helgen med stark betoning på maten, musiken och drycken i samarbete med Å-krogen.

Mer läsning

Annons