Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu får Björkman ännu mer makt

/
  • Producent för Melodifestivalen. Christer Björkman blir, om möjligt, ännu mer Mister Melodifestival med svenska folket.
  • SVT:s nöjeschef Mathias Engstrand. Han tycker att det är ett naturligt steg att göra Christer Björkman till producent för hela Melodifesten.

Nästa års upplaga av Melodifestivalen har hittat sin form. Nyheter är att Christer Björkman får mer makt och att två webbjokrar byts mot en.

Annons

Dessutom försäkrar SVT att årets problemtyngda rösträkning ej ska upprepas.

Christer Björkman har varit tävlingsproducent för Melodifestivalen i tio år. För nästa års tävling av Melodifestivalen blir han producent, med ansvar för allt som visas i tv-rutan.

– Eftersom jag aldrig haft med innehållet att göra så har jag medvetet inte lagt mig i det. Men det är klart att jag under mina tio år som tävlingsansvarig tänkt ”åh, där hade jag gjort så, vad kul det hade varit”. Jag har en massa idéer som jag vill förverkliga så det är bara att ösa, säger Christer Björkman.

För att frigöra mer tid till innehållsplaneringen tar Christer Björkman hjälp av Anders Johansson när det gäller att få in starkt låtmaterial och bredda artistunderlaget utanför det givna. Johansson har gedigen skivbolagsbakgrund och har bland annat arbetat med Carola och Salem Al Fakir i Melodifestivalen.

När det gäller uttagningsmodellen kommer man i år nöja sig med en webbjoker i stället för som tidigare två webbjokrar. Det motiverar Björkman med att en person har större möjlighet att få medialt genomslag. Det innebär att tävlingsjuryn väljer ut 16 av samtliga 32 bidrag. Övriga 15 bidrag handplockas av Christer Björkman och hans stab.

Han ser fram emot att förstärka evenemangets livekänsla.

– Man ska känna att det är en stor fest man är med på. Jag vill förmedla stämningen i arenan och få ut den i bild så att det smittar av sig hemma i vardagsrummet.

Årets upplaga drogs med omfattande problem när det gällde rösträkningen. Enligt SVT:s nöjeschef Mathias Engstrand ser man därför över det området med lupp inför uppstarten i höst.

Vad gör du för att försäkra dig om att problemet inte återuppstår?

– Jag ser till att alla inblandade har förstått att det här är extremt viktigt och att om det behövs resurser för att ordna det så kan jag fixa fram dem.

Har du fått några sådana signaler?

– Inte än. Men det örat lyssnar jag på om det behövs. Vi ska inte göra fel på det viset, men det är ingen ”rocket science” och bör gå att fixa. Jag är jättetrygg med projektledaren Thomas Hall och de beslut han tar för att säkerställa att det inte upprepas.

Lisa Boda/TT Spektra

Mer läsning

Annons