Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska det låta på söndagar

/
  • På söndagar hädanefter. Angelica Alm, Peter Settman och Marika Willstedt inför starten av den nya ­säsongen av ”Så ska det låta”.

Peter Settman är redo för sitt sjunde år som programledare för ”Så ska det låta” i SVT.

Annons

Tittarna kommer att känna igen sig, men får vänja sig vid en ny dag – söndagar i stället för den ”heliga” fredagskvällen.

– Lite väsen kommer det nog att bli gällande flytten, säger Peter Settman.

Ända sedan starten 1997 har ”Så ska det låta” visats på den smått heliga tv-tiden 20.00 på fredagskvällarna. Men nu är det slut med det. Årets omgång sänds i stället samma tid på söndagarna med start den 22 januari.

Programledaren Peter Settman tror att SVT:s ambition är att förlänga helgen.

– Genom att ta något som folk känner till och flytta det till söndagen så hoppas man så klart att publiken ska följa med, samt öppna upp för en del nya tittare som inte brukar kolla på tv på fredagskvällen.

Men det är bara vad jag tror, jag har inte varit inblandad i beslutet, säger han.

Helt utan gnissel kommer nog inte flytten av ett av SVT:s allra mest älskade program att gå, medger han.

– Jag åkte taxi för några dagar sedan, och chaffisen sa att han var så glad för att ”Så ska det låta” skulle börja igen. ”Jag och frugan startar alltid helgen med det, vi käkar middag innan och tar det sista rödvinet framför teven, det är kanon att börja helgen så”, sa han. Jag vågade inte berätta att vi skulle flytta till söndagar.

Till årets omgång av ”Så ska det låta” har ett nytt moment lagts till – en tävling kallad Bokstavsleken.

– Att deltagarna kan sjunga vet vi ju, här får de visa andra kunskaper också. Det är lite Wordfeud-känsla över det, vi hakar på den trenden. Jag är tyvärr värdelös på sånt där själv, men är man lite klurig så går det jättebra, säger Peter Settman.

Mer läsning

Annons